Vācijā veikta kratīšana Finanšu un Tieslietu ministrijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vācijas policija ceturtdien veikusi kratīšanu Finanšu un Tieslietu ministriju birojos Berlīnē saistībā ar izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu, paziņojusi prokuratūra.

Izmeklēšana vērsta pret Finanšu izlūkošanas vienību (FIU), kas ir Vācijas Muitas dienesta naudas atmazgāšanas novēršanas nodaļa, atklāja prokuratūra Osnabrikā.

Varasiestādes Osnabrikā veic izmeklēšanu pret Finanšu izlūkošanas vienību kopš 2020. gada februāra saistībā ar apgalvojumiem, ka FIU nav nodevis tālāk policijai ziņojumus no bankām par iespējamo naudas atmazgāšanu.

"Iepriekšējās FIU kratīšanās iegūto dokumentu izvērtēšanā atklāts, ka notikusi plaša komunikācija starp FIU un ministrijām, kas tagad pārmeklētas," paziņoja prokurori.

Prokurori tagad vēlas noskaidrot, vai noticis kriminālpārkāpums, un, ja noticis, kas par to ir atbildīgs.

Finanšu ministrija paziņoja, ka pilnībā atbalsta varasiestādes izmeklēšanā, un uzsvēra, ka izmeklēšana nav vērsta pret ministrijas darbiniekiem.

FIU agrāk bija policijas vienība, bet 2017. gadā tā tika nodota Vācijas Muitas dienesta pakļautībā un to pārrauga Finanšu ministrija.

Finanšu ministriju vada Olafs Šolcs, kuru sociāldemokrāti (SPD) 26. septembrī gaidāmajās Bundestāga vēlēšanās izvirzījuši kanclera amatam.

Prokurori Osnabrikā sāka izmeklēšanu, kad atklājās, ka FIU nav virzījusi tālāk ziņojumu no bankas par aizdomīgu maksājumu vairāk nekā miljons eiro apmērā, kas 2018. gadā nosūtīts uz Āfriku.

FIU arī apsūdzēts par informācijas aizturēšanu "Wirecard" lietā. "Wirecard" tika uzskatīta par plaukstošu Vācijas finanšu tehnoloģiju kompāniju, līdz pērn sabruka milzīga krāpšanas skandāla rezultātā.

FIU nenodeva tālāk varasiestādēm simtiem ziņojumu par aizdomīgiem darījumiem šajā uzņēmumā, augustā ziņoja laikraksts "Handelsblatt". 

"Wirecard" pagājušajā gadā pieteica bankrotu, atzīstot, ka tās kontos iztrūkst 1,9 miljardi eiro.

Par "Wirecard" neuzraudzīšanu kritiku izpelnījās arī Vācijas banku regulators "Bafin", kas arī darbojas Finanšu ministrijas uzraudzībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti