Vācija varētu aizliegt tirgot dažus «Apple» produktus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

ASV mikročipu ražotājs “Qualcomm” ir izpildījis tiesas izvirzītās prasības un iemaksājis 1,34 miljardus eiro lielu drošības naudu, lai panāktu, ka Vācijā tiek aizliegts tirgot vairākus kompānijas “Apple” ražotos “iPhone” viedtālruņu modeļus. Šāds aizliegums varētu stāties spēkā, ja “Apple” zaudēs apelācijā par patentu strīdu. Pagaidām kompānija ir pārliecināta, ka ierobežojumi tirdzniecībai būs salīdzinoši nelieli.

Jau ilgu laiku abas Kalifornijas tehnoloģiju kompānijas ir iesaistītas strīdos par patentiem un autortiesībām, un šīs lietas tiek izskatītas daudzu valstu tiesās. Vācijas gadījumā strīds bija par kādu “iPhone” viedtālruņos lietotu mikročipu un tā darbības principiem. Cita starpā šie čipi palīdz ekonomēt enerģiju telefonu baterijās.

Decembra beigās Minhenes tiesa pieņēma “Qualcomm” skaidrojumus par čipu darbību, jo “Apple” savu viedokli par to atteicās sniegt, aizbildinoties ar sava piegādātāja interesēm.

Tiesas spriedums paredz, ka “Apple” būs no visiem tirgotājiem jāatsauc “iPhone 7” un “iPhone 8” viedtālruņu modeļi.

“Apple” pārstāvji pauduši nožēlu par šādu tiesas lēmumu, solot to pārsūdzēt. Apelācijas laikā minētie telefonu modeļi gan nebūšot pieejami tikai Vācijas 15 oficiālajos “Apple” tirdzniecības centros, bet pārējās 4300 tirdzniecības vietās un pie mobilo sakaru operatoriem iegādāties būs iespējams visus telefonu modeļus.

Jāpiebilst, ka šajās dienās kompānijas “Apple” akciju vērtība ir kritusies gandrīz par 10 procentpunktiem, samazinoties Ķīnas un citu attīstības tirgu pieprasījumam pēc jaunākajām kompānijas tehnoloģijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti