Vācija un Francija atbalsta ASV ierosinājumu par 21% globālu uzņēmumu ienākumu nodokli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vācija un Francija paudušas atbalstu Amerikas Savienoto Valstu aicinājumam ieviest globālu uzņēmumu ienākumu nodokli vismaz 21% apmērā.

Tādas tehnoloģiju kompānijas kā “Amazon” un “Google” gadiem ir kritizētas par to biznesa modeli, kas tām ļauj maksāt mazākus nodokļus dažādu valstu tirgos.

ASV prezidents Džo Baidens pauda sašutumu, ka daudzas no pasaulē lielākajām kompānijām ir pārcēlušās uz valstīm ar tām izdevīgu nodokļu sistēmu vai izmanto caurumus likumos un maksā mazus nodokļus vai vispār nemaksā.

Vašingtonas aicinājumam atbalstu iepriekš paudis arī Starptautiskais Valūtas fonds.  

Vācija un Francija atbalsta ASV ierosinājumu par 21% globālu uzņēmumu ienākumu nodokli
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs intervijā sacījis, ka Francija bija ierosinājusi nodokli 12,5%, bet valsts esot gatava piekrist arī ASV ierosinātajai 21% likmei.

Francija 2019.gadā pieņēma digitālo pakalpojumu nodokli, un Lemērs atzinis, ka Francija to atcels, kad būs panākta globāla vienošanās par nodokli lielajām kompānijām.

Francija ar šo nodokli kļuva par pionieri cīņā par taisnīgu fiskālo sistēmu starptautiskiem uzņēmumiem, kuri bieži maksā niecīgus nodokļus, salīdzinot ar to ienākumiem.

Arī Vācijas finanšu ministrs Olafs Šolcs atzinis, ka neiebilst pret ASV ierosinājumu. Šolcs pauda viedokli, ka tagad ir īstais laiks, lai jau vasarā panāktu vienošanos par globālu minimālo uzņēmumu ienākumu nodokli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti