Vācijā tiekas G20 finanšu ministri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piektdien, 17.martā, Vācijā tiekas G20 valstu finanšu ministri un centrālo banku vadītāji. Divu dienu sanāksme kūrortpilsētā Bādenbādenē notiek laikā, kad pasaulē valda satraukums par jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa „Amerika pirmajā vietā” politikas ietekmi uz globālo ekonomiku. Viņš ieņēmis protekcionistisku nostāju.

G20 sanāksmē Bādenbādenē ar kolēģiem no pārējām pasaules ietekmīgākajām valstīm pirmo reizi tiksies jaunais ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins.  

Vācijas finanšu ministrs Volgangs Šobile atzinis, ka jaunās Baltā nama administrācijas protekcionistiskā nostāja var sarežģīt divu dienu G20 sanāksmi.

Intervijā aģentūrai “Reuters” viņš šonedēļ atzina, ka joprojām nav skaidrs, vai finanšu ministru kopīgajā gala deklarācijā būs iekļauti paziņojumi brīvās tirdzniecības un atvērto tirgu atbalstam, kā tas bijis ierasts līdz šīm.

Trampa administrācijā iepriekš izskanējuši kritiski komentāri par pašas Vācijas tirdzniecības politiku. Viņš pats piedraudējis ar 35% ievedmuitu vācu autoražotājam BMW, ja tas neattieksies no plāniem būvēt fabriku Meksikā.

Gaidāms, ka šie jautājumi piektdien tiks pacelti arī sarunās Baltajā namā, kur Vācija kanclere Angela Merkele pirmo reizi tiksies ar Trampu aci pret aci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti