Vācijā oficiāli amatā stājas jaunais centrālās bankas vadītājs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers piektdien amatā oficiāli apstiprinās jauno Vācijas Centrālās bankas vadītāju Joahimu Nāgelu. Viņš šajā amatā nomainīs Jensu Veidmanu, kurš Bundesbankas prezidenta posteni ieņēma kopš 2011. gada, taču oktobrī paziņoja par atkāpšanos personisku iemeslu dēļ.

Vācijā oficiāli amatā stājas jaunais centrālās bankas vadītājs
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

Bijušais Vācijas centrālās bankas darbinieks, ekonomists Joahims Nāgels bankas vadītāja postenim tika izraudzīts decembra vidū. Tiek uzskatīts, ka viņš ir pietuvināts jaunajai sociāldemokrātu valdībai. Viņa stāšanās amatā notiek laikā, kad inflācija eirozonā ir pietuvojusies 5% un Eiropas Centrālajā bankā notiek aktīvas diskusijas par to, kā uz šo situāciju reaģēt.

Iepriekšējais Bundesbankas vadītājs Jenss Veidmans aktīvi iebilda pret Eiropas Centrālās bankas vadības lēmumu turpināt ekonomikas stimulēšanas programmu, brīdinot, ka inflācija var ievērojami pārsniegt līdzšinējās piesardzīgās prognozes.

Kā izteicies Vācijas finanšu ministrs Kristians Lindners, pieaugot inflācijas riskiem, ir jādomā par fiskālo politiku, kas orientēta uz stabilitāti, un Joahims Nāgels varot nodrošināt līdzšinējās Bundesbankas vadības nostājas turpināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti