Vācija gatavojas iespējamai Krievijas gāzes piegādes apturēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vācijas valdība trešdien paziņoja, ka aktivizē agrīnā brīdinājuma līmeni gāzes piegāžu plānā saistībā ar bažām, ka Krievija varētu pārtraukt gāzes piegādes Eiropai, ja rietumvalstis atteiksies par tām maksāt rubļos.

Vācijas ekonomikas, enerģētikas un klimata ministrs Roberts Hābeks skaidro, ka tas ir piesardzības pasākums, Vācijas gāzes krātuves pašlaik ir piepildītas par 25%.

Hābeks pirmdien pavēstīja, ka G7 valstis noraida Maskavas prasību par importēto gāzi maksāt Krievijas rubļos.

“No Krievijas puses izskanējuši vairāki izteikumi, ka gadījumā, ja maksājumi netiks veikti rubļos, piegādes tiks pārtrauktas. Lai mēs būtu gatavi šādai situācijai, šodien esmu aktivizējis agrīnā brīdinājuma līmeni,” vēsta Hābeks.

“Agrīnās brīdināšanas stadija ir pirmais no trīs brīdinājuma līmeņiem. Tas ir monitorings, runa ir par situācijas novērošanu. Tagad ministrijā tiek veidota krīzes grupa, lai pastiprinātu situācijas uzraudzīšanu attiecībā uz gāzes piegādēm.”

“Esam situācijā, kad man ir skaidri jāsaka, ka palīdz katra ietaupītā enerģijas kilovatstunda. Tāpēc es vēlētos apvienot agrīnās brīdināšanas stadijas deklarāciju ar aicinājumu uzņēmumiem, kā arī privātajiem patērētājiem, lai viņi palīdz mums, lai viņi palīdz Vācijai, lai viņi palīdz Ukrainai, ietaupot gāzi vai enerģiju kopumā,” uzsver Hābeks, kurš ir viens no Vācijas Zaļās partijas līderiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti