Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Aicina laikus iesniegt skaitītāju rādījumus

Vācijā daļēji kompensēs dabasgāzes izmaksas

Vācijā daļēji kompensēs dabasgāzes izmaksas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vācijā decembrī mājsaimniecībām un nelieliem uzņēmumiem kompensēs izmaksas par dabasgāzi. Valdības lēmuma mērķis ir mazināt negatīvo ietekmi, ko radījis straujais energoresursu cenu pieaugums.

Vācijas raidorganizācija "Deutsche Welle" informēja, ka kompensācijām kopumā novirzīs apmēram 9 miljardus eiro no Ekonomiskās stabilitātes fonda. Lai samazinātu birokrātiskās procedūras, šīs izmaksas netiks apliktas ar nodokli.

Lēmums vēl jāpastiprina parlamentam, taču valdošajai koalīcijai ir pietiekams balsu skaits, lai problēma nerastos. Tāpēc federālais kanclers Olafs Šolcs sociālās saziņas vietnē "Twitter" uzsvēris, ka neatliekamā palīdzība jau ir ceļā.

Lēmums ir pirmais posms plānā, ko ekspertu komisija izstrādāja oktobra vidū. Otrajā posmā no nākamā gada marta līdz 2024. gada aprīlim 80% no paredzamā gāzes patēriņa cena tiks samazināta līdz 12 centiem par kilovatstundu. Par pārējo patērētājam būs jāmaksā līgumcena.

Plāna kopējā izmaksas ir 91 miljards eiro. No tiem 66 miljardus novirzīs mājsaimniecībām un mazajiem uzņēmumiem, bet 25 miljardus eiro – lielajiem rūpniecības uzņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti