Vācija aptur Latvijas autopārvadātājus šokējušo ieceri par minimālo algu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vācija uz laiku apturēja likuma par minimālā atalgojuma stundas likmes piemērošanu autopārvadājumiem, informēja Latvijas  Satiksmes ministrija. 

Ministrija ir saņēmusi informāciju, ka Vācijas valdība pieņēmusi lēmumu uz laiku atlikt likuma par minimālā atalgojuma stundas likmes piemērošanu autopārvadātājiem, kuri šķērso Vācijas teritoriju ar tranzīta autopārvadājumiem.

Vācijas sociālo un darba lietu ministre Andrea Nālesa paziņoja, ka Vācijas puse sagaidīs Eiropas Komisijas lēmumu, lai Vācijas jaunā likuma normas neierobežotu brīvu pakalpojumu sniegšanu Eiropas Savienībā.

Apturētais likums attiecībā uz algām paredzēja minimālā atalgojuma likmi 8,50 eiro stundā visiem autopārvadātājiem Vācijas teritorijā un attiektos arī uz Latvijas autopārvadātājiem.

Jau ziņots, ka kopš šā gada sākuma Vācijas Labklājības un darba lietu ministrija noteikusi, ka visu valstu kravas mašīnu šoferiem, kuri veic pārvadājumus vai tranzītā izmanto Vāciju, stundas darba likme nosakāma 8,5 eiro apmērā. Latvijas pārvadātājiem, kuriem Vācija ir galvenais tirgus, tā ir teju četras reizes mazāka - 2,5 eiro stundā.

Pēc pērn piedzīvotās situācijas pasliktināšanās Krievijas tirgū šobrīd gan Latvijas, gan citu valstu autopārvadātāju kompānijas savus skatus vērsušas Rietumu virzienā. Tāpēc Latvijas pārvadātāji bija gatavi pat apstrīdēt šo normu tiesā.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti