Dienas ziņas

Reģionos joprojām trūkst ģimenes ārstu

Dienas ziņas

Saeima aicina uz visaptverošu Krievijas izolāciju

Uzsver nepieciešamību aktivizēt kapitāla tirgu

Uzsver nepieciešamību aktivizēt kapitāla tirgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc akciju tirgus kapitalizācijas Latvija ievērojami atpaliek gan no Lietuvas, gan Igaunijas. Igaunijā akciju kapitalizācijas līmenis sasniedz ap 17% no iekšzemes kopprodukta, Lietuvā – ap 9%, bet Latvijā – tikai 3%.

Ceturtdien, 23. februārī, temats pārrunāts Finanšu sektora attīstības padomes sēdē, kur noteikts mērķis tuvāko četru gadu laikā sasniegt 9% akciju tirgus kapitalizācijas līmeni. Lai to veiktu, ir jāizvērtē valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības, kuras būtu virzāmas uz tirgu, uzsvēra finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība"). Tāpat svarīgas ir arī sabiedrības prasmes šajā jautājumā.

"Valsts daudz agresīvāk mēģinās tirgū pārdot valsts krājobligācijas un dot iespēju cilvēkiem noguldīt līdzekļus uz pietiekami atraktīviem nosacījumiem, un mācīt viņus tirgoties ar vērtspapīriem. Mēs zinām, ka mūsu kaimiņvalstīs tie ir daudz plašāki procesi," sacīja finanšu ministrs.

Šodienas sēdē pārrunāta arī Latvijas gatavība tā saucamā "Moneyval" novērtējuma nākamajai kārtai, kas vērtē noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas pasākumus. Iepriekš Latvija šajā izvērtējumā saņēmusi sliktus rādītājus. Ir cerības, ka nākamajā izvērtējumā tas varētu mainīties, tādējādi padarot Latvijas investīciju vidi pievilcīgāku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti