Uzraugi atļauj divu medicīnas produktu izplatītāju apvienošanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Konkurences padome (KP) lēmusi atļaut apvienošanos, ar kuru SIA “Roche Latvija” iegūst daļu no SIA “Medilink” piederošajiem aktīviem. Atļauja dota, jo apvienošanās rezultātā būtiski nemazināsies konkurence ietekmētajā tirgū.

SIA “Roche Latvija” ir vairumtirgotājs, kas izplata “Roche” farmaceitiskos produktus un pakalpojumus Latvijā, savukārt SIA “Medilink” izplata “in-vitro” diagnostikas sistēmas jeb produktus (tajā skaitā “Roche”), ko paredzēts izmantot, lai savāktu, sagatavotu un pārbaudītu no cilvēka ķermeņa ņemtus paraugus.

Apvienošanās rezultātā SIA “Roche Latvija” iegūst SIA “Medilink” biznesu, kas saistīts ar “Roche” “in-vitro” diagnostikas produktu piegādi Latvijas tirgū. Darījuma rezultātā mainīsies tikai “in-vitro” diagnostikas produktu piegādes process, proti, tie tiks piegādāti bez starpniekiem no “Roche” iekārtu ražotnēm Vācijā uz Latviju.

SIA “Medilink” turpinās izplatīt citu piegādātāju “in-vitro” diagnostikas produktus Latvijā.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un Konkurences padomes rīcībā esošo informāciju, tā secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies “in-vitro” diagnostikas produktu medicīnisko ierīču vairumtirdzniecības tirgus struktūra Latvijā, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū. Līdz ar to apvienošanās ir atļaujama.

"Roche Latvija" apgrozījums pērn bija 30,521 miljons eiro, kas ir par 1,7% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt tā peļņa samazinājās par 26,5% un bija 409 068 eiro, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz "Firmas.lv" informāciju.

Latvijā "Roche" pārstāvniecību izveidoja 1997.gadā, bet 2005.gada 1.septembrī tā tika pārveidota un sāka darbību kā SIA "Roche Latvija". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,684 miljoni eiro. "Roche Latvija" pieder divām Šveices kompānijām - "Roche Holding AG" (83,12%) un "Roche Finanz AG" (16,88%).

"Medilink" pērn strādāja ar 11,251 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 47,3% un bija 643 553 eiro.

Kompānija reģistrēta 2008.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas 31% kapitāls pieder Zanei Gorbunovai, 27% - valdes priekšsēdētājai Andai Kelvejai, 22% - Aijai Nesaulei un 20% kapitāls pieder Zaigai Gadzjusai-Rancānei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti