Uzņēmumu darbības modernizācijai 34 miljonu eiro valsts atbalsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Martā sāksies projektu pieņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā atbalsta saņemšanai par ieguldījumiem zināšanu un tehnoloģiju intensīvajos projektos programmas "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" investīcijas 4.kārtas ietvaros, informēja Ekonomikas ministrija.

Ekonomikas ministrija aicina komersantus jau savlaicīgi sākt darbu pie projektu gatavošanas. Plānots, ka programmas 4. kārtas ietvaros atbalstīs vismaz 16 projektus, kuru kopējais investīciju apjoms Latvijas ekonomikā būs vismaz 41,5 miljoni eiro. Iespējams, "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" kopējais finansējums tiks vēl palielināts.

Šobrīd Ekonomikas ministrija kopā ar Finanšu un Tieslietu ministrijām strādā pie programmas 4.kārtas nosacījumu saskaņošanas, kas atvieglos finansējuma plūsmu finansējumu saņēmējiem. Vienlaikus būtiskas izmaiņas attiecībā uz projektu īstenošanu, salīdzinot ar programmas 3.kārtas nosacījumiem, nav plānotas.

Programmas "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" mērķis ir stimulēt vietējos komersantus ieguldīt zināšanu vai tehnoloģiju intensīvajos projektos, kā arī piesaistīt ārvalstu investīcijas jomās ar augstu pievienoto vērtību,  veicinot jaunāko tehnoloģiju pārnesi no ārvalstīm uz Latviju.

Programmas ietvaros finansējumu piešķirs ieguldījumiem pamatlīdzekļos - jaunu iekārtu un aprīkojumu iegādei, kas palīdz uzņēmumam modernizēties, sākt jaunu, ienesīgāku preču vai pakalpojumu ražošanu.

Šobrīd plānots, ka programmas 4.kārtas kopējais finansējums būs 34 148 923 eiro. Minimālais kopējo attiecināmo izmaksu apjoms vienam projektam būs 142 287 eiro; maksimālais publiskā finansējuma apjoms vienai projekta iesniedzēja saistīto personu grupai ir palielināts līdz 2 135 000 eiro.

Projektu iesniegumu pieņemšana "Augstas pievienotās vērtības investīciju" programmas ceturtajā kārtā tiks uzsākta 3.martā un ilgs līdz 31.martam. Projektus plānots izvērtēt trīs mēnešu laikā - līdz 2014.gada 30.jūnijam.

Visi projektu iesniedzēji - gan mazie un vidējie komersanti, gan arī lielie komersanti - varēs uzsākt projekta īstenošanu drīz pēc projekta iesniegumu iesniegšanas LIAA, sagaidot LIAA pārbaudi projekta īstenošanas vietā. Projektu nevar pabeigt pirms projekta apstiprināšanas, t.i. pirms 2014.gada jūnija. Projektu īstenošana būs jāpabeidz līdz 2015.gada 15.septembrim.

Programmas "Augstas pievienotās vērtības investīciju" pirmajā un otrajā kārtā kopā ir atbalstīti jau 35 projekti, kuru kopējais attiecināmo investīciju apjoms ir 279,4 miljoni eiro, no kuriem 99,4miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums. Programmas "Augstas pievienotās vērtības investīciju" trešajā kārtā tika iesniegti 126 projekti par kopējo pieprasīto publisko finansējumu 73,3 miljoni eiro.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti