Uzņēmums «Sērenes piens» plāno maksātnespējīgā «Latvian Dairy» pienotavā atsākt ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaundibinātais piena pārstrādes uzņēmums "Sērenes piens" iegādājies maksātnespējīgajam SIA "Latvian Dairy" piederējušo piena pārstrādes un siera ražotni ar mērķi par aptuveni vienu miljonu eiro atjaunot Jaunjelgavas pagasta Sērenē esošās ražotnes darbību, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

"Sērenes piens" maksātnespējīgā "Latvian Dairy" ražotni un arī iekārtas iegādājās 30.jūlijā izsolē. Ražotne bijusi labā tehniskā stāvoklī, tāpēc salīdzinoši īsā laikā varēja veikt iekštelpu un arī iekārtu remontdarbus, kā arī tos noregulēt tās atbilstoši "Sērenes piena" plānotā sortimenta ražošanas tehnoloģiskajām prasībām.

"Sērenes piena" īpašnieki ir Andris Eģītis un Jānis Ruskis, kuriem pieder attiecīgi 70% un 30% kapitāldaļu. Abi uzņēmuma īpašnieki ilgus gadus darbojušies pārtikas nozarē. Eģītis ir zvērināts advokāts, vienlaikus savulaik pildījis arī uzņēmumu "Laima" un "Gutta" padomes locekļa pienākumus, bijis padomes loceklis Čehijas pārtikas ražošanas uzņēmumā "Hame s.r.o.". Savukārt Ruskis pārtikas rūpniecībā strādājis gan "Laimā" dažādos mārketinga un pārdošanas amatos, gan arī bijis uzņēmuma eksporta daļas vadītājs, no 2010. līdz 2014.gadam vadīja "Jaunpils pienotavu" un līdz 2016.gadam bijis arī kooperatīva "Piena ceļš" izpilddirektors. Abi īpašnieki guvuši ienākumus no savas profesionālās un privātās uzņēmējdarbības, kas arī ieguldīti "Sērenes piena" pamatkapitālā un investēti uzņēmuma attīstībā.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka "Sērenes piena" ražotne pēc remontdarbiem ražošanas procesu atsāks novembrī, kad tiks saražota testa partija pirmajam klientam - privātā zīmola turētājam. Atjaunotajā ''Sērenes piena'' pārstrādes rūpnīcā ar privātajiem zīmoliem pēc klientu pasūtījuma plānots ražot akavi tipa balto sieru un termizēto skābo krējumu ar ilgu uzglabāšanas termiņu. Galvenie uzņēmuma realizācijas tirgi būs Vācija, Zviedrija un Apvienotā Karaliste, Saūda Arābija, kā arī citas Tālo Austrumu un Āzijas reģiona valstis.

"Esmu gandarīts, ka bija iespēja iegādāties ražotni, kas vienlaikus ir gan tehniski piemērota mūsu ideju īstenošanai, gan arī ļauj sniegt kaut nelielu artavu piena pārstrādes rūpnīcas atdzimšanā Sēlijā. Mūsu mērķis ir izveidot uz eksportu orientētu, elastīgu biznesu ar atbildīgu ražošanas, kvalitātes un finanšu politiku," uzsvēra Ruskis.

"Sērenes piena" pārstāvji informē, ka ražotnē būs augstas kvalitātes zīmola "DeLaval" iekārtas, un tajā plānots pārstrādāt aptuveni 40 tonnu piena dienā, šo apjomu sasniedzot pakāpeniski gada laikā. Sākotnējo uzņēmums nodrošinās 20 darba vietu, bet, plānots, ka pēc pilnas ražošanas atjaunošanas darba vietu skaits "Sērenes pienā" sasniegs 40.

"Sērenes piens" izejvielas iecerējis iegādāties no piena ražošanas kooperatīviem. Uzņēmuma vadība pauž cerību, ka "Sērenes pienam" izdosies izveidot labu sadarbību ar kooperatīviem, balstoties uz abām pusēm izdevīgiem un pieņemamiem noteikumiem.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Sērenes piens" dibināts šogad. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 100 000 eiro.

KONTEKSTS:

Pērn 7.augustā "Latvian Dairy" tika pasludināts par maksātnespējīgu.

"Latvian Dairy" Latvijas zemnieku saimniecībām par piegādāto pienu kopumā palika parādā 2,7 miljonus eiro. Parāds esot izveidojies laika periodā no 2017.gada novembra pēdējās dekādes līdz decembrim. Visvairāk naudas "Latvian Dairy" ir parādā kooperatīviem "Māršava", "Piena loģistika", "Pienene", "Drusti" un "Baltais ceļš".

"Latvian Dairy" ir reģistrēts 2015.gadā, un kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 850 000 eiro. Uzņēmums pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Goforth Limited" (87,65%) un trim Ukrainas pilsoņiem - Sergijam Kovaļčukam, Andrijam Voitovičam un Staņislavam Voitovičam. "Latvian Dairy" darbojās bijušajā "DK Daugava" piena pārstrādes rūpnīcā Jaunjelgavas pagasta Sērenē, ražojot dažādus siera veidus eksportam un nodarbinot vairāk nekā 60 cilvēkus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti