Uzņēmumiem būs jāinformē VID par visiem darījumiem ar ofšoru kompānijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Turpmāk uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) maksātājiem  būs jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par visiem darījumiem ar personām, kuras reģistrētas beznodokļu (ofšora) vai zemu nodokļu zonās, kā arī veic maksājumus nerezidentiem.

To paredz Saeimā ceturtdien, 4.februārī, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", informē Saeimas Preses dienestā.

Nodokļa maksātājam informācija par nerezidentam izmaksātajām summām, kā arī par ieturēto nodokli  būs jāiesniedz VID saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka kārtību, kādā nodokļu maksātājs sniedz informāciju par nerezidentiem veiktajiem maksājumiem.

Paredzēts, ka informācija būs jāsniedz arī tad, ja no maksājuma UIN nav jāietur, piemēram, par izmaksātajām dividendēm, procentu maksājumiem vai maksājumiem par intelektuālo īpašumu.

Kārtību, kādā nodokļa maksātājs sniedz informāciju par nerezidentiem veiktajiem maksājumiem, kā arī par ieturēto nodokli no šīm summām, noteiks Ministru kabinets.

Informācija VID būs jāiesniedz kopā ar uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju.

Izmaiņas likumā rosinātas, lai pilnībā ieviestu direktīvas par administratīvo sadarbību nodokļu jomā prasības par automātisku informācijas apmaiņu par nerezidentu gūtajiem ienākumiem. Patlaban Valsts ieņēmumu dienestam šāda informācija tiek sniegta daļēji.

Saskaņā ar grozījumiem jaunā kārtība attieksies uz maksājumiem nerezidentiem, kas veikti, sākot ar 2017.gada 1.janvāri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti