Uzņēmumi vēl var pieteikties dotācijai bezdarbnieku apmācīšanai darba vidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Līdz 7.oktobrim darba devēji var pieteikties vajadzīgo darbinieku apmācībai. Šī ir iespēja darba devējiem saņemt dotāciju vajadzīgo speciālistu sagatavošanai, izvēloties un uzņēmuma vidē apmācot reģistrētos bezdarbniekus.

Nodarbinātības valsts aģentūras eksperte Karina Opaļeva
00:00 / 01:11
Lejuplādēt

Praktisko apmācību ir iespējams organizēt profesionālās kompetences apgūšanai, kas atbilst pirmā, otrā vai trešā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālajai kompetencei. Praktisko apmācību neorganizē nekvalificētos un mazkvalificētos darbos.

Praktiskās apmācības īstenošanai var pieteikties komersanti, pašnodarbinātās personas, kā arī biedrības vai nodibinājumi, izņemot politiskās partijas, ārstniecības iestādes un izglītības iestādes.

Lai saņemtu atbalstu praktiskajai apmācībai, darba devējam ir jāpiedāvā nodarbinātība no jauna izveidotā darba vietā vai darba vietai jābūt vakantai vismaz četrus mēnešus pirms praktiskās apmācības uzsākšanas. Savukārt pēc praktiskās apmācības pabeigšanas darba devējam ir jānodrošina bezdarbniekam iespēja vismaz trīs mēnešus turpināt darba tiesiskās attiecības.

Apmācību laikā darba devēji varēs saņemt dotācijas algu maksāšanai apmācāmajam – pirmos trīs mēnešus 200 eiro, nākamos trīs mēnešus – 150 eiro. Papildus tam darba vadītājs, kurš strādās ar bezdarbnieku, varēs saņem pusi no minimālās algas. Nepieciešamības gadījumā segs arī izdevumus par veselības pārbaudēm 30 eiro apmērā. Tāpat pieejama dotācija individuāliem aizsardzības līdzekļiem – 100 eiro.

Turklāt nodarbinot bezdarbniekus ar invaliditāti, iespējams saņemt 711 eiro darba vides pielāgošanai.

NVA filiāle līdz šī gada 7.oktobrim pieņems darba devēja pieteikumu un pēcāk organizēs Aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisijas sēdi, kurā pieteikums tiks izskatīts un pieņemts lēmums apstiprināt vai atteikt darba devējam praktiskās apmācības īstenošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti