Uzņēmumi vairākus nodokļus varētu maksāt vienā maksājumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vienā maksājumā būs iespējams veikt vairāku nodokļu maksājumus - šāda iespēja uzņēmumiem paredzēta Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajos likumprojektos, kurus otrdien, 17.aprīlī, skatīs valdība, informē FM.

No 2021.gada 1.janvāra tiks ieviests vienoto nodokļu konts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrētajiem valsts budžeta maksājumiem, tostarp nodokļiem – iedzīvotāju ienākuma nodoklim (IIN), uzņēmumu ienākuma nodoklim (UIN), pievienotās vērtības nodoklim (PVN), akcīzes nodoklim, muitas maksājumiem, dabas resursu nodoklim, izložu un azartspēļu nodoklim, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām, elektroenerģijas nodoklim, mikrouzņēmumu nodoklim.

Tāpat vienotais nodokļu konts tiks ieviests citiem regulāri veicamiem maksājumiem, tostarp uzņēmējdarbības riska valsts nodevai, valsts nodevai par numerācijas lietošanas tiesībām, patentmaksai, maksājumiem par valsts kapitāla izmantošanu, maksājumiem par Eiropas Savienības dalībvalstu un citu valstu nodokļu administrāciju iesniegtajiem pieprasījumiem par nodokļu parādu piedziņu.

Līdz ar to VID administrētos nodokļus no 2021.gada 1.janvāra būs iespējams samaksāt ne tikai vienā valsts budžeta ieņēmumu kontā, bet arī vienā maksājumā līdz mēneša 23. datumam.

Tādējādi tiks mazināts laika un cilvēkresursu patēriņš, kā arī izmaksas, kas nepieciešamas nodokļu maksājumu sagatavošanai un veikšanai, norāda FM.

Sagatavotie likumprojekti radīs iespēju apvienot vairāku nodokļu maksājumus vienā maksājumā, bet neliegs iespēju nodokļu maksājumus veikt arī vairākos maksājumos, ja nodokļu maksātājam tā būs ērtāk, ievērojot tā finanšu plūsmu.

Likumprojektos noteiktais regulējums par vairāku maksājumu vienlaicīgu veikšanu stāsies spēkā vienlaikus ar vienotā nodokļu konta ieviešanu, proti, no 2021.gada 1.janvāra, piebilst FM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti