Uzņēmējus aicina iesaistīties kustībā «Dažādībā ir spēks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai nodrošinātu atbalsta pasākumus iekļaujošas darba vides veicināšanai, nodibinājums „Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” sadarbībā ar Sabiedrības integrāciju fondu jau otro gadu rīko kampaņu „Dažādībā ir spēks”. Uzņēmējiem piesakoties kampaņai, tiek dota iespēja izvērtēt sevi pašiem, bet vēlāk sekotu arī ekspertu vizīte un viņu atzinums un ieteikumi, kā uzlabot darba vidi to darbiniekiem.

Kampaņas mērķis ir veicināt to uzņēmu skaitu un izcelt uzņēmumus Latvijā, kuri darbā gatavi pieņemt cilvēkus, neskatoties uz vecumu, dzimumu, tautību vai veselības problēmām.

Pērn kustībā jau iesaistījušies 17 darbadevēji, bet šogad pašnovērtējuma veikšanai uzņēmēji var pieteikties līdz 30. jūnijam.  

Rasma Pīpiķe: Par kampaņu “Dažādā ir spēks”
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

“Iespēja būt veiksmīgam ir arī, pieņemot darbā cilvēkus no dažādām sociālajām grupām, neatkarīgi tiešām no rases, reliģijas, dzimuma, kaut kādiem veselības izaicinājumiem un tamlīdzīgi. Tā kā mēs tiešām aicinām līdz 30. jūnijam darba devējus, īpaši ceram, ka valsts institūcijas pieteiktos un veiktu pašnovērtējumu, jo arī mēs sniedzam atzinumu, kas tad būtu tās lietas, ko darba devējam būtu iespējams uzlabot,” stāstīja kustības „Dažādībā ir spēks” pārstāve Rasma Pīpiķe.

“Bieži vien saklausām darba devējus, ka viņiem nav darbinieku. Bet tiešām, ko tad es īsti varētu pamainīt, lai man nebūtu šī darba resursu iztrūkuma? Un tas ļauj paskatīties uz cilvēkiem, kas mums ir apkārt, kā uz resursu, neskatoties uz viņu trūkumiem, bet skatoties uz viņu pozitīvajām spējām,” sacīja Pīpiķe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti