Uzņēmēju eiro sākumkomplekts sver 3,5 kg

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pavisam maz laika atlicis līdz 1.janvārim, kad Latvijā apgrozībā sāks lietot eiro.  Divu nedēļu periodā – līdz 14.janvārim - klienti drīkstēs maksāt ar latiem, bet atlikums būs jāizdod eiro. Lai to nodrošinātu,  Finanšu ministrija aicina mazos un vidējos uzņēmumus – mājražotājus, individuālos komersantus, veikalus un pakalpojumu sniedzējus izmantot atlikušās dienas, vēršoties savā komercbankas filiālē, lai bez komisijas maksas nodrošinātos ar vismaz vienu uzņēmēja eiro sākumkomplektu 200 eiro vērtībā.

Latvijas Bankā uzņēmēju sākumkomplekti tika sagatavoti pietiekamā daudzumā – safasēti 95 tūkstoši komplektu ar visu nominālu Latvijas eiro monētām. To kopējā vērtība ir 19 miljoni eiro. Ja no uzņēmējiem būs pieprasījums, Latvijas Banka ir gatava komercbankām operatīvi, ieskaitot darbu brīvdienās, nodot šos komplektus.

„Jau no pavasara komersanti tika aicināti laikus pieteikties savā bankā nepieciešamā eiro apjoma priekšpiegādei uz uzņēmēja norādīto adresi. Taču, sākot ar 10. decembri, komersantiem ir nodrošināta iespēja ērti un ātri savas bankas filiālē saņemt arī nelielu eiro apjomu. Tādējādi ikviens uzņēmējs bez kavēkļiem varēs turpināt savu klientu apkalpošanu, sākot jau ar pirmajām janvāra dienām," saka Dace Kalsone, Finanšu ministrijas Eiro projekta vadītāja.

Viena uzņēmēja eiro sākumkomplekta vērtība ir 200 eiro jeb 140,56 lati, un svars apmēram 3,5 kilogrami. Lai to iegūtu, uzņēmēja pilnvarotai personai bankā jāparaksta līgums par tā saņemšanu (priekšpiegādi), vai mikrouzņēmuma gadījumā - apliecinājums, uzņemoties konkrētas saistības, tai skaitā neizplatīt šo naudu pirms  2014.gada 1.janvāra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti