Krustpunktā

Aktuāli: Valdības nostāja cīņā pret Covid būs striktāka; jāvienojas arī par budžetu

Krustpunktā

Valsts budžets 2022: kultūras nozares prioritātes

Normunds Bergs: IT jomas izaicinājumi - izglītība un jēdzīgi ieguldīt pieejamo naudu

Uzņēmējs Normunds Bergs: Salīdzinoši dzīvojam lieliski un mūsu problēmas patiesībā ir «neproblēmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Skatoties uz Latviju no "lielāka attāluma", esam laimīgajā miljardā, kas nozīmē, ka, salīdzinājumā ar lielāko daļu pasaules dzīvojam lieliski un mūsu problēmas patiesībā ir "neproblēmas." Tā intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja uzņēmuma "SAF Tehnika" valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, vienlaikus norādot uz jomām, kur, viņaprāt, Latvijā tomēr nesokas tik labi.

"Krustpunktā" podkāstā:

Jauna epizode katru darba dienu, garums - 52 min.

Uzskaitot problemātiskās jomas Latvijā, Bergs gan uzsvēra, ka nekādā veidā nevēlas teikt, ka pie mums viss ir slikti, un paskaidroja, ka dažreiz ir noderīgi norādīt uz to, kur varētu un vajadzētu veikt uzlabojumus.

Uzņēmējs uzskata, ka vislielākā problēma Latvijā ir tas, ka valsts nespēj tikt galā ar reformām, proti – ar reģionālo reformu. Lai arī pašvaldības ir reformētas, tomēr, pēc Berga domām, šajā jomā ir virkne lietu, kur aizvien neefektīvi tērējam daudz naudas, un tas, ko vajadzētu paveikt divos gados, nereti Latvijā velkas 20 gadu garumā.

Bergs arī norādīja, ka Latvijas milzīgā teritorija ar mazo iedzīvotāju skaitu dod daudz brīvas telpas, taču vienlaikus arī nozīmē, ka ir ļoti daudz, kur "izsmērēt naudu, ja "smērē pa telpu, nevis pa cilvēkiem". Un šādā gadījumā ieguvumi no iztērētās naudas ir niecīgi, uzsvēra uzņēmējs.

Runājot par nākamā gada budžetu, Bergs sacīja, ka budžeta veidošanas process priekšvēlēšanu laikā vienmēr ir slidena lieta, jo nauda tiek grupai, kas īstermiņā atnesīs visvairāk balsu. Tomēr kopumā tā ir nelaime arī citām parlamentārām demokrātijām, kur grūti domāt ilgtermiņā, ja visu laiku jādomā, vai tevi pēc diviem vai četriem gadiem pārvēlēs.

Savukārt par naudu no Eiropas Atveseļošanas fonda, kur Latvijā paredzēts kopā 1,8 miljardu eiro finansējums, uzņēmējs norādīja: "Velns slēpjas sīkumos, nauda ir milzīga, virsraksti šķietami ir pareizi, bet to, vai tiks tērēts jēdzīgi vai nejēdzīgi, noteiks 120. paragrāfs Ministru kabineta noteikumos."

Vaicāts, vai viņš to apgalvo no pieredzes, Bergs atbildēja apstiprinoši un piebilda, ka tas arī izšķirs, vai Latvija atveseļošanai paredzēto naudu izlietos lietderīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti