Uzņēmējs Masks apsūdzēts par investoru maldināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kompāniju “Tesla Motors” un “SpaceX” dibinātājs Īlons Masks apsūdzēts par investoru maldināšanu. Viņš 7. augustā sociālās saziņas vietnē “Twitter” ievietoja nepatiesu paziņojumu, kas palielināja “Tesla” akciju vērtību. 

ASV Vērtspapīru un biržu komisijas sagatavotajā sūdzībā norādīts, ka Masks akciju tirdzniecības dienas vidū nosūtīja nepatiesus un maldinošus paziņojumus, izmantojot savu mobilo tālruni. Uzņēmējs informējis, ka ir gatavs atpirkt uzņēmuma vērtspapīrus un piedāvāt 420 ASV dolārus par akciju. Paziņojumi balstījušies uz daudziem nepamatotiem pieņēmumiem un esot bijuši pretēji faktiem, ko Masks zināja.

Eksperti norāda, ka uzņēmēja izplatītā informācija būtiski ietekmēja vērtspapīru tirgu, un todien “Tesla” akcijas cena palielinājās par 11 procentiem.

Sūdzība ir iesniegta ASV federālajā apgabala tiesā Ņujorkā, un tajā tiesneši lūgti pieņemt rīkojumu, kas aizliegtu Maskam turpmāk izteikt nepatiesus un maldinošus paziņojumus, kā arī vadīt uzņēmumus, kura akcijas tiek kotētas biržā. Prasības iesniedzēji uzskata, ka uzņēmējam arī vajadzētu kompensēt maldināšanas rezultātā radītos zaudējumus. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti