Uzņēmējs: Lauksaimniecība ir moderna nozare ar dažādām iespējām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē norit jauno zemnieku forums par biznesa iespējām laukos. Biedrība "Latvijas Jauno zemnieku klubs" forumu veido, lai informētu jauniešus par iespējām laukos veidot uzņēmējdarbību, kā arī par dažādām atbalsta iespējām. Dažādas lekcijas vada arī Latvijas lielo kooperatīvu pārstāvji, kā arī jauniešu izpratni veicina radošajās darbnīcās.

Ogres novada viesu namā "Bļodas" pulcējušies ap 80 jauniešu no visas Latvijas lauksaimniecības forumā "Solis". Bieži jaunieši vēlas veidot lauksaimniecības vai nodarboties ar uzņēmējdarbību kādā nozarē savā lauku reģionā, taču nezin, kā un kur meklēt atbalstu, secina diskusijas rīkotāji Latvijas Jauno zemnieku klubs. Galvenais foruma mērķis ir arī motivēt jaunatni veicināt lauku reģionu attīstību, stāsta biedrības pārstāvis, jaunais lauksaimnieks Gints Gžibovskis. „Mēs jauniešiem sniedzam informāciju, kā var dzīvot, attīstīties laukos, par finansēm un projektu rakstīšanu," saka Gžibovskis.

Jauno lauksaimnieku forums notiek jau otro gadu, un jaunās paaudzes interese neesot sarukusi. Foruma nometnē notiekot dažādas radošās darbnīcas, kurās jaunieši simulē savas saimniecības vai uzņēmuma radīšanu, kā arī saskaršanos ar kādām grūtībām, saimniekojot piecu gadu periodā. Trīs dienu garumā jaunieši uzklausa arī pieredzējušo profesionāļu lekcijas.

Kooperatīva „Latraps" vadītājs Edgars Ruža stāstīs par saimniecību attīstību apvienojoties. Viņš norāda, ka ir būtiski, lai jaunieši no lauku reģioniem nedotos peļņā uz ārzemēm, bet būtu motivēti darboties lauksaimniecībā tepat Latvijā. Tomēr jauniešiem pašiem arī jābūt pacietīgiem un jāspēj smagi strādāt, jo nekas nenāk viegli. Iespējams, ka jauniešus varētu pievilināt fakts, ka lauksaimniecība ir kļuvusi par modernu nozari. „Šobrīd situācija mainās – tie vairs nav nošņurkuši vīriņi, kuri nezina, kā savilkt galus kopā, bet ļoti moderna nozare," saka Ruža.

Forums paredzēts jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem - tiem, kas studē, strādā vai darbojas ar lauksaimniecību saistītā jomā vai plāno to kādreiz darīt. Lekcijas un darbnīcas noritēs sestdien un svētdien.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti