Ārpus Rīgas

LLKC vadītājs Mārtiņš Cimermanis par konferenci saistībā ar piena lopkopību Latvijā

Ārpus Rīgas

Daugavpilī bijusī kopmītne tiks nojaukta; taps jauns stāvlaukums

''Kurzemnieka'' galvenā redaktore Daiga Bitiniece par dzīvokļu trūkumu Kuldīgā

Uzņēmējs Kuldīgā piedāvā pašvaldībai pārņemt renovētus īres dzīvokļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Uzņēmējs Kaspars Bergmanis Kuldīgā ir renovējis vairākus dzīvokļus, kurus varētu izīrēt, lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc īres mājokļiem, taču pats viņš ar apsaimniekošanu nodarboties neplāno un piedāvā pašvaldībai dzīvokļus nopirkt vai pārņemt ilgtermiņā nomā, Latvijas Radio pastāstīja vietējā laikraksta “Kurzemnieks” galvenā redaktore Daiga Bitiniece.  

Uzņēmējs šogad renovējis kādreizējo kopmītņu ēku, kurā izveidoja 23 dzīvokļus, kā arī divas ēkas vecpilsētā ar septiņiem un pieciem dzīvokļiem. 

Taču viņš nedomā pats nodarboties ar dzīvokļu izīrēšanu un piedāvā tos pārdot pašvaldībai vai nodot ilgtermiņa īrē. Pēc uzņēmēja domām, pašvaldībai pašai uzbūvēt īres dzīvokļus būtu dārgāk un arī ilgāk, jo būtu jāsludina iepirkumi un, iespējams, sekotu pārsūdzības.

Tagad notiek sarunas ar pašvaldību, un pagaidām vēl juridiski nav skaidrs, vai un kā Kuldīga varētu dzīvokļus pārņemt, pastāstīja Bitiniece.

KONTEKSTS:

Kuldīgā, tāpat kā citos reģionos, pēdējā laikā aizvien aktuālāka kļuvusi īres dzīvokļu trūkuma problēma. Turklāt Kuldīga un Skrundas apkārtne kļuvusi par dislokācijas vietu Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štābam. Zemessargiem nācās pārcelties no Liepājas uz Kuldīgu, kas vienlaikus aktualizēja mājokļu jautājumu Kuldīgas pilsētā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti