Uzņēmējs Bruss: Laukos trūkst uzņēmīgu cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijā laukos trūkst uzņēmīgu cilvēku, kas spēj radīt darbavietas. Ja nebūs šo cilvēku, labas attīstības arī nebūs, intervijā LTV raidījums “Viens pret vienu” sacīja Valters Bruss – viens no lielākajiem Latvijas lauksaimniekiem, arī restorāna, viesnīcas un alus brūža īpašnieks no Tērvetes.

Laukos trūkst uzņēmīgu cilvēku, un par to primāri būtu jādomā, jo bez šiem cilvēkiem nebūs lauku attīstības. Varot gan cerēt, ka ienāks ārzemju investīcijas un būvēs rūpnīcas. Tomēr Bruss vairāk liek cerības uz vidējo biznesu, kas rada darbavietas cilvēkiem novadā un nodrošina viņiem labklājību.

Viņš piekrīt, ka var izdomāt dažādas atbalsta programmas, lai stimulētu uzņēmējdarbību laukos. Vienlaikus uzņēmējs netic, ka daudzi cilvēki atgriezīsies laukos, lai tur veidotu biznesu. Jo ekonomiski pamatoti ir veidot biznesu tur, kur ir cilvēki, patērētāji.

Viņaprāt, lauki ir vairāk vai mazāk ir vide, kur dzīvot, savukārt ik dienu pavadīt 20-30 minūtes ceļā uz un no darba nav būtiska problēma. Tāpēc darbavietas jāveido ap attīstības centriem: ja pilsētās būs spēcīga ražošana un industrija, kur vajadzīgas darbarokas, tas būs atspaids cilvēkiem tuvējā 30-50 kilometru apkārtnē, uzskata Bruss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti