Labrīt

Mejas «Brexit» plāns krustcelēs. Kā turpmāk varētu virzīties sarunu process?

Labrīt

PILNĪGS SVIESTS: Priekšvēlēšanu solījumi

Vēlēšanu studija. Nodokļi un fiskālā politika valstī. Studijā Uldis Biķis

Uzņēmējs Biķis: Tuvākajos trīs gados būtiskākos nodokļus nevajadzētu aiztikt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tuvākajos trīs gados būtiskas izmaiņas Latvijas nodokļu politikā nevajadzētu veikt, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio "Vēlēšanu studijā" pauda AS "Latvijas finieris" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

Viņš norādīja, ka tikai pērn atbalstīta nodokļu reforma, pie kuras strādāja trīs finanšu ministri. Darbs pie nodokļu reformas sākts vēl laikā, kad finanšu ministrs bija Andris Vilks. Pagaidām vēl nevar novērtēt šīs nodokļu reformas ietekmi.

Biķis atgādināja, ka pirms pērn atbalstītās nodokļu reformas politiķi solījuši, ka tuvāko trīs gadu laikā būtiskākie nodokļi netiks mainīti, un šo solījumu, pēc "Latvijas finiera" padomes priekšsēdētāja teiktā, vajadzētu turēt.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Uzņēmējs norādīja, ka būtiskākos nodokļu blokus nevajadzētu aiztikt vismaz līdz 2021.gadam. Ja politiķi tomēr izlems rīkoties pretēji, tad tas ietekmēs spēju vienoties ar sabiedrību par potenciālajām izmaiņām tālākā nākotnē.

Biķis uzskata, ka Latvijas nodokļu sistēma ir gana sarežģīta ar daudziem atvieglojumiem. Izmaiņas nodokļu politikā ir vajadzīgas, taču tās nedrīkst īstenot "uz ātru roku" un noteikti ir jāizdiskutē ar sabiedrību.

Spēja vienoties ar dažādām sabiedrības grupām ir būtiska, uzsvēra Biķis, uzsverot - svarīgi arī, lai vēlētāji gaidāmajās Saeimas vēlēšanās izvērtētu to, cik lielā mērā viņu izvēlētais politiskais spēks spēs sastrādāties un vienoties ar citiem politiskajiem spēkiem.

"Latvijas finiera" vadītājs norādīja, ka patiesībā Latvijas sabiedrība vēlas nodokļu politikas stabilitāti un ilgtspēju. "Mēs gribam sagaidīt stabilitāti," viņš sacīja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti