Rīta Panorāma

Intervija ar Gaidi Bērziņu

Rīta Panorāma

Saruna ar grupas "Instrumenti" dalībniekiem

Intervija ar Normundu Bergu un jaunajiem elektronikas entuziastiem

Uzņēmējs Bergs: Bērni, mācieties radīt robotus vai arī roboti nākotnē atņems jums darbu!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bērniem skolā ir vērts mācieties fiziku un matemātiku, jo nākotnē vai nu viņi paši programmēs robotus, vai arī roboti viņiem atņems darbu. Tā intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pauda Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidents Normunds Bergs.

Ceturtdien, 7.decembrī, ir Elektronikas diena, kad jaunie elektronikas entuziasti ar saviem robotiem, kā arī viņu skolotāji tiekas Rīgas Tehniskajā koledžā.

Bergs pastāstīja, ka Latvijā aizvien trūkst inženieru un programmētāju. Taču ir vērojama pozitīva tendence skolās – aizvien vairāk ir robotikas un elektronikas pulciņu, un šīs zināšanas apgūst gan vairāk skolotāju, gan bērnu.

Uzņēmējs mudināja skolēnus mācīties eksakto zinātņu priekšmetus: “Bērni, mācieties fiziku un matemātiku, jo vai nu jūs būsiet tie, kas programmēs, vadīs un radīs robotus, vai arī roboti jums atņems darbu nākotnē. Tas ir nopietni, un to vajag vienmēr atcerēties.”

Viņš arī pārliecināts, ka skolās būtu vairāk jāmāca fizika: “To mēs uzstājam jau 15 gadus. Par to pašu fizikas eksāmenu, ka eksāmenam būt!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti