Dienas ziņas

Preiļu iedzīvotājus mudina šķirot atkritumus

Dienas ziņas

Amerikāņu antīko automobiļu parāde Jūrmalā

Uzņēmēji Ventspilī mācās veidot komandu

Uzņēmēji Ventspilī mācās veidot komandu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Neviens uzņēmums nevar veiksmīgi darboties, ja starp vadību un strādājošajiem nevalda sapratne, cieņa un vēlme sasniegt kopīgus mērķus. Arī uzņēmumu vadītāji cenšas apgūt komunikācijas prasmes, lai veiksmīgi veidotu komandu.

Jebkura uzņēmuma veiksmīgas darbības pamats ir kolektīvs, atmosfēra tajā, komandas spēja sastrādāties, virzoties uz kopīgu mērķi. Ventspils biznesa atbalsta centrā regulāri notiek izglītojoši pasākumi jau strādājošajiem un topošajiem uzņēmējiem par dažādām aktuālām tēmām. Viens no šādiem pasākumiem tika veltīts tieši komandas veidošanai.

"Es teiktu tā, es esmu redzējusi, kā uzņēmums attīstās. Tad, kad privāts uzņēmums un vadītājs dara viens un velk to vezumu viens, un kas notiek tad, ja komandā viņš iesaista pārējos darbiniekus, atraisa viņu potenciālu. Vienkārši notiek brīnumainas lietas," stāsta biznesa attīstības konsultante Vēsma Uzuleņa.

Izglītojošo pasākumu apmeklēja cilvēki, kuri vienkārši grib gūt kādu jaunu atziņu, kā arī uzņēmēji, kas vēlas atrisināt konkrētu problēmu – savā komandā iesaistīt jaunus darbiniekus.

"Šodien esmu ieradies, lai noklausītos sen pazīstamu cilvēku Vēsmu, ar kuru mūsu uzņēmums ir sastrādājies vairākas reizes jau iepriekšējos gados," norāda SIA “Ģeodēzists” valdes loceklis Aigars Ansbergs. "Paklausītos, kā veido komandu, un iegūtu kādu jaunu informāciju. Iespējams – mēs darām kaut ko nepareizi, bet ir grūtības ar komandas veidošanu," saka SIA “VentVelo” vadītāja Elīna Grūbe.

Viens no cilvēkiem, kurš dalījās savā veiksmīgajā pieredzē tieši komandas izveidē, bija pašvaldības SIA "Ventspils reiss" valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis.

Viņš uzņēmumā iedzīvinājis vairākas inovācijas, kas saliedē kolektīvu un motivē to strādāt pēc iespējas labāk. Tie ir gan šoferu meistarības konkursi, gan kopīgi pasākumi darbinieku ģimenēm.

"To apliecina visi tie uzņēmuma sasniegumi, kādi pēdējos gadus ir bijuši. Mēs jau piekto gadu esam drošākais pasažieru pārvadātājs, ģimenei draudzīgs uzņēmums, tās lietas nevar sasniegt, ja nav šī komanda," spriež Lieģis.

Viens no faktoriem, kas garantē veiksmīgu komandas izveidi, ir tieši vadītāja spēja un prasme komunicēt ar darbiniekiem, motivēt padotos. Protams – to ietekmē arī citi faktori.

"Es domāju, ka komunikācija kā vadītāja pienākums – arvien vairāk vadītāji saprot, ka viņam to ir jāapgūst. Es redzu, ka tā dinamika tieši reģionos ir lielāka," lēš Ansbergs.

Pēdējos gados arvien vairāk attīstoties uzņēmējdarbībai Latvijā, arī to pārvaldē tiek ieviestas progresīvākas metodes. Pozitīvā tendence ir ar biznesu saistīto cilvēku vēlme mācīties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti