Dienas ziņas

Līgatnes dabas takām – 40 gadu

Dienas ziņas

Svinīgi atklāj "KVV Liepājas metalurgs" ražotni

Uzņēmēji Salas novadā saskata plašu perspektīvu

Uzņēmēji Salas novadā saskata plašu perspektīvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Salas novadā aktīvu un radošu uzņēmēju, kā arī lauksaimnieku skaits jau krietni pārsniedz trīs simtus. To atzinīgi vērtē pašvaldībā. Viesojoties lielākajos novada uzņēmumos, ar to vadītājiem un darbiniekiem pārrunāts, kāds atbalsts nepieciešams ražošanas apjomu palielināšanai un jaunu darba vietu izveidei.

Viens no drosmīgākajiem un mērķtiecīgākajiem cilvēkiem, kas pirms 11 gadiem nolēma ieguldīt līdzekļus tieši Salas novada uzņēmējdarbības izaugsmē, ir rīdzinieks Andris Eglītis. Pateicoties Eiropas Savienības un pašvaldības līdzfinansējumam, uzņēmējs iegādājies kokapstrādei un granulu ražošanai nepieciešamo papildu tehniku un iekārtas. „Pamazām, pamazām, pamazām... 2005.gadā aizgājām tālāk uz audzēta materiāla izgatavošanu,” saka uzņēmuma līdzīpašnieks Eglītis.

Uzņēmumā straujā tehnoloģiju uzplaukuma dēļ pērnajā gadā samazināts darbavietu skaits. Tomēr Andris ir gandarīts, ka starp 70 darbiniekiem no Jēkabpils un Salas novada ir arī tie, kas uzņēmumā strādā vairāk nekā 10 gadus. „Jautājums ir roku darbā: kā es teicu, pie pēdējās investīcijas, ko mēs esam izdarījuši, mums atļāva principā saīsināt par 15 cilvēkiem, kas principā priekš šī brīža kaut kāda ekonomiskā attīstības modeļa ir slikti,” norāda Eglītis.

„Jau 11. gads, turpinu strādāt, (..) ļoti patīk, mani apmierina. Nav viegls darbs, bet pilnīgi normāli,” norāda uzņēmuma operatore Marija.

Eglītis uzsver, ka kokapstrādes jomā Latvija, pateicoties blakus esošajām kaimiņvalstīm: Krievijai, Lietuvai, Igaunijai un Baltkrievijai, atrodas stratēģiski perfektā vietā.

Savukārt Salas novada pašvaldības projektu vadītāja ir pārliecināta, ka daži no faktoriem, kāpēc uzņēmēji un lauksaimnieki izvēlējušies veidot savus uzņēmumus tieši Salas novadā, ir  novada veiksmīgā infrastruktūra un tuvu esošā Jēkabpils pilsēta. „Arī darbaspēks ir - blakus Jēkabpils, vienā ziņā tas varbūt ir slikti, jo vai nu daļa cilvēku brauc uz Jēkabpili strādāt, daļa otrādāk - jēkabpilieši, kas brauc pie mums strādāt,” stāsta Salas novada pašvaldības projektu vadītāja Ligita Kadžule.

Salas novada pašvaldība arī turpmāk atbalstīs vietējos uzņēmējus, kas, pateicoties sekmīgam uzņēmuma attīstības plānam un jaunu darba vietu nodrošināšanai, veicinās vēl straujāku Salas novada uzņēmējdarbības izaugsmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti