Uzņēmēji Rēzeknē novērtē biznesa inkubatoros sniegtās zināšanas un atbalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uzņēmējiem un jaunu biznesa ideju autoriem šobrīd iespējams pieteikties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras biznesa inkubatoru sniegtajam atbalstam pirmsinkubācijas vai inkubācijas programmā. Pieteikšanās izsludināta līdz 20. septembrim piecpadsmit biznesa inkubatoros visā Latvijā.

Uzņēmēji Rēzeknē novērtē biznesa inkubatoros sniegtās zināšanas un atbalstu
00:00 / 04:55
Lejuplādēt

Zelma Kačkāne paralēli „Apģērbu dizaina un tehnoloģiju” programmas studijām Rēzeknē strādā pie sava zīmola „Zelma Kraft” izveides. Zelma veido mūsdienīga dizaina ādas somas, ir iesaistījusies arī Rēzeknes biznesa inkubatora atbalsta programmā.

„Pārsvarā tās ir dažādu stilu ādas somas, ko es izstrādāju; es pieturos pie klasiska virziena, bet man patīk somām iedot savu rozīnīti. Inkubatorā es iestājos tieši ar lāzergrieztiem dekoratīviem elementiem, iesaistot jaunās tehnoloģijas, kas atvieglo darba procesu,” stāsta inkubatora dalībniece Zelma Kačkāne.

Kā lielāko ieguvumu, esot biznesa inkubatorā, jaunā uzņēmēja min - kontaktus, zināšanas un motivāciju virzīties uz priekšu. Inkubatorā uzņēmums ir jūtami attīstījies un audzis.

„Viens cilvēks nevar visu izdarīt un visu aptvert, es cenšos visu paņemt, ko varu, bet tas tā ir grūtāk. Ja ir kas palīdz un redz mazāko sīkumu, ko es nepamanu, ir ļoti būtiski, lai tālāk viss virzītos. Cilvēks no malas, kurš palīdz un ir pieredzējis, tas ir pilnīgi citādāk, tas ir liels pluss,” spriež Kačkāne.

Mentora atbalsts, semināri un lekcijas ir tas, ko novērtē arī informācijas tehnoloģiju uzņēmuma vadītājs Krišjānis Daugulis no Rēzeknes:

„Tas, ko es priekš sevis esmu piefiksējis, kas viennozīmīgi strādā, tā ir komūna un dažādi pasākumi, kurus organizē, gan lai šo kopīgo uzņēmējdarbības sajūtu veicinātu, gan izglītotu dalībniekus.”

Krišjānis Rēzeknē izveidojis divus jaunuzņēmumus -„Amber Housing” un „Finance Flow”, kas piedāvā inovatīvus produktus informācijas tehmoloģiju jomā. Šobrīd, kā norāda Krišjānis, darba ir daudz un tas ir atbildīgs: „Valsts pasūtījums, liels projekts, komandā mēs esam 11 cilvēki, notiek liels darbs pie informācijas sistēmas izstrādes, kas ietver ļoti daudzas komponentes - vairākas aplikācijas, dažādus lietotājus, integrācijas.”

Zelma Kačkāne un Krišjānis Daugulis ir tikai daži no uzņēmējiem, kuri ar Rēzeknes biznesa inkubatora atbalstu attīsta savas biznesa idejas.

Triju gadu laikā Rēzeknes biznesa inkubators atbalstījis 116 dažādas biznesa idejas, no tām 33 uzņēmēji atbalstu saņēma inkubācijas posmā. Tie savas idejas jau ir pārbaudījuši un uzsākuši reālu darbu.

„Ja komersants piesakās inkubācijas atbalstam, tas jau ir reģistrēts individuālais komersants vai SIA, un papildus apmācībām, dalībai semināros, papildus mentoringam, kas ir pieejams pirmsinkubācijas posmā, komersants var pretendēt uz līdzfinansējumu 50 procentu apmērā pakalpojumiem vai grantu veidā iegādāties iekārtas un saņemt pakalpojumus,” stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Rēzeknes biznesa inkubatora vadītāja Skaidrīte Baltace.

Savukārt pirmsinkubācijas atbalsts ilgst sešus mēnešus, veidojot biznesa modeli, rakstot biznesa plānu, veicot finanšu aprēķinu, lai saprastu, vai iecerētā biznesa ideja ir realizējama.

Kopumā idejas, kas tiek īstenotas, ir ļoti dažādas. Piemēram, Balvu uzņēmumā "Technical Textiles" tiek ražotas bruņu un šķembu vestes militārajām vajadzībām. Rēzeknes novadā izveidota kafijas grauzdētava „KUUP”, Rugāju novadā industriālo dizaina mēbeļu ražošanas uzņēmums „Metta Steel” un vēl citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti