Uzņēmēji: Pašvaldībām jāveicina uzņēmējdarbība, nevis tajā jāiesaistās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pašvaldībām nebūtu jāiesaistās uzņēmējdarbībā, bet gan jāveicina uzņēmēju ienākšana novados, kā arī publiskā un privātā partnerība, intervijā Latvijas Radio norādīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents (LTRK) Aigars Rostovskis.

Viņš uzsvēra, ka uzņēmēji no pašvaldībām sagaida “sarkano paklāju”  - sagatavotu infrastruktūru un pretimnākšanu, lai varētu uzsākt vai attīstīt biznesu.

Savukārt valsts un pašvaldības palīdzību uzņēmējiem  varētu sniegt eksporta veicināšanai. 

Rostovskis arī pauda, ka pašvaldības varētu veiksmīgi veidot privātas un publiskas partnerības projektus. Piemēram, daudzās valstīs ir privātie muzeji – tie “ir nost no kakla” valstij vai pašvaldībai, turklāt rada darbavietas, ļauj pelnīt un maksāt nodokļus.

Tas ir jautājums ne tikai par to, cik efektīvi pašvaldība tērē naudu, bet  arī par to, cik spēj ieņemt, uzsvēra Rostovskis. 

Tikmēr Saeimā  divos lasījumos apstiprināja grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas paredz publiskajam sektoram plašas iespējas iesaistīties komercdarbībā arī situācijā, kad pakalpojums vai produkts jau tiek vai var tikt sekmīgi nodrošināts brīvā tirgus apstākļos.

Tiesības publiskajam sektoram dibināt kapitālsabiedrības vai arī iegūt tajās līdzdalību, kas nav tieši saistīts ar publiskā sektora funkciju izpildi, kropļo konkurenci un grauj veselīgas biznesa vides attīstību, uzskata LTRK. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti