Uzņēmēji parakstīs memorandu par godīgu pāreju uz eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Piektdien valdības mājā svinīgā pasākumā tiks parakstīts uzņēmēju iniciatīvas „Godīgs eiro ieviesējs" memorands, kas paredz uzņēmēju brīvprātīgu apņemšanos pārejā uz eiro cenas pārrēķināt korekti un neizmantot eiro ieviešanu cenu paaugstināšanai.

No biznesa kā pirmie pievienoties memorandam aicināti lielākās uzņēmumu asociācijas. Kā klāsta Ekonomikas ministrijas pārstāve Linda Duntava, memorands ir pašu uzņēmēju iniciatīva, kuras galvenais mērķis ir veicināt godprātīgu un caurspīdīgu eiro ieviešanu Latvijā.

„Ar memorandu uzņēmēji apņemas neizmantot eiro ieviešanu preču un pakalpojumu cenu celšanai un veikt un cenu pārrēķinu saskaņā ar oficiālo eiro valūtas maiņas kursu, un noapaļot cenu matemātiski tā, kā eiro ieviešanas likums nosaka,” skaidro ministrijas pārstāve.

Uzraudzība par cenu uzrādīšanu un pārrēķināšanu ir Patērētāju tiesību aizsardzības centram.

„Ja būs pārkāpumi, tad uzņēmējam vispirms tiks izteikts aizrādījums un norādīts uz trūkumiem, kas saskatāmi veikalā. Ja pārākums netiks novērsts vai uzņēmējs ļaunprātīgi neievēros likumdošanā noteikto, tad var draudēt arī administratīvais sods,” skaidroja Duntava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti