Uzņēmēji: Ar minimālās algas kāpumu valdība vēlas audzēt budžetu, ne mazināt nevienlīdzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz ar minimālās algas paaugstināšanu valdība vēlas palielināt valsts budžeta ieņēmumus, bet ne mazināt sociālo nevienlīdzību, kā to pati deklarē. Tā intervijā Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

„Patiesībā valsts ar šo vēlas palielināt budžeta ieņēmumus, pie kam uz uzņēmēju rēķina. Ja paralēli minimālās algas valsts arī proporcionāli par šiem 40 eiro palielina neapliekamo minimumu, tad mēs teiktu, ka valsts nāk pretī un uzlabojas situācija nevienlīdzības kontekstā. Bet šeit tā nav,” sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Endziņš.

Endziņš uzsvēra, ka būtu drīzāk jārada priekšnoteikumi, lai būtu ievērojami vairāk labi apmaksātu darbavietu.

Viņam piekrita Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone:

Par to faktiski bija vienošanās, ka ir vienlaicīgi jāceļ trīs galvenie rādītāji: minimālā alga, neapliekamais minimums un [atvieglojumi] par apgādībā esošajiem.”

Īpaši smagā situācijā attiecībā uz nevienlīdzības riskiem ir ģimenes ar maziem bērniem un minimālās algas saņēmēji. „Izpratne par to, ka šie trīs komponenti jāvelk vienlaicīgi uz augšu, tas ir skaidrs,” piebilda Meņģelsone.

Jau ziņots, ka līdz ar 2015.gadu minimālā alga būs 360 eiro pašreizējo 320 eiro vietā. Šādus grozījumus Noteikumos par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi otrdien atbalstīja valdība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti