Panorāma

Par "airBaltic" avārijas nosēšanos daudz jautājum

Panorāma

"Veiksmes stāsts" Latvijas Nacionālajā teātrī

Aizver "Bez E", turpinās cept kūkas

Uzņēmēja Rita nomaksā PVD sodu un aizver kafejnīcu, bet kūkas cept turpinās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) piesprieda 50 eiro soda naudu Ritas Ritenieces kafejnīcai “Bez e” par tur atklātajiem pārkāpumiem. Rita sodu jau nomaksājusi un savu mazo kūku ēstuvi Kauguros aizvērusi.  Savu kaislību – kūku cepšanu – viņa gan turpinās. Pēc virtuves pārbūves Rita plāno turpināt darbu kā mājražotāja, lai gan saņēmusi arī vairākus darba piedāvājumus.

Pirmdien Rita ieradās Rīgā, kur Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) izskatīja viņas kafejnīcā atklātos pārkāpumus un noteica sodu. “Bez e” piespriests mazākais no iespējamiem naudas sodiem.

“Izvērtējot visus lietas apstākļus, izvērtējot uzņēmuma paskaidrojumus, ņemot vērā visus vainu mīkstinošos apstākļus, uzlikts sods 50 eiro. Sods ir piemērots par higiēnas apstākļu pārkāpumiem,” skaidro PVD Rīgas pilsētas pārvaldes vadītājas vietnieks Raimonds Tukišs.

Rita sodu ir nomaksājusi un kafejnīcu slēgusi.

“Es netaisu ciet PVD vai citu instanču dēļ. Es veros ciet savu apstākļu dēļ. Es turpināšu cept kūkas. Viss ir labi, esmu nedaudz pārprasta,” saka Rita.

Viņa saņēmusi arī vairākus darba piedāvājumus no Rīgas kafejnīcām, taču plāno palikt Kauguros.  Savas mazās kafejnīcas virtuvi Rita paplašinās, lai tur varētu pildīt visus pasūtījumus kā mājražotāja un lai virtuve atbilstu visām Pārtikas un veterinārā dienesta prasībām. 

Iepriekš LTV raidījuma “Panorāmas” reportāža par Ritu un viņas skaistajām kūkām izsaukusi plašu viļņošanos sabiedrībā. Nogurusi no birokrātijas un pārbaudēm, nespējot nomaksāt visus nodokļus, viņa vēlas pārtraukt kafejnīcas darbu.

Pārtikas un veterinārais dienests iepriekš skaidroja, ka Ritas uzņēmumā konstatēti nopietni higiēnas prasību pārkāpumi

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti