Uziet nezināmas izcelsmes «Mencu aknu» konservus ar viltotu marķējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) divās tirdzniecības vietās Rīgā no tirdzniecības izņēmis nezināmas izcelsmes „Mencu aknu” konservus ar viltotu marķējumu.

PVD informēja, ka „Mencu aknu” marķējums liecina, ka tās ražotas divos Latvijas uzņēmumos – SIA „Kuršu zeme” un SIA „SAIVA ANNO 1949”, kas savu darbību beiguši aptuveni pirms diviem gadiem un ar zvejas produktu ražošanu vairs nenodarbojas.

Lai gan teorētiski tiem būtu jābūt diviem dažādiem, dažādos uzņēmumos ražotiem produktiem, gan vienam, gan otram ražojumam sakrīt uz konservu kārbas uzdrukātais partijas numurs – L338, kā arī derīguma termiņš – 24.04.2021. Tas nozīmē, ka,

visticamāk, konservus ir ražojis viens ražotājs, bet vēlāk tie ir marķēti kā divos dažādos Latvijas uzņēmumos ražoti.

Preču pavaddokumenti liecina, ka konservi Latvijā ievesti no Igaunijas un Latvijas tirgotājiem tos piegādājis Igaunijā reģistrēts uzņēmums “OU Caviar Hause”. Par konstatēto krāpniecību PVD informēs Igaunijas Pārtikas un veterināro dienestu.

Lielajos tirdzniecības tīklos konservi nav izplatīti, taču tie nelielos daudzumos varētu būt pieejami pie mazākiem tirgotājiem. Tāpēc PVD, veicot pārbaudes, šim produktam pievērsīs pastiprinātu uzmanību.

Tā kā mencu aknu izcelsme nav zināma un to marķējums ir viltots, PVD aicina patērētājus atturēties no iepriekš minēto produktu ar partijas numuru L338 un derīguma termiņu 24.04.2021 iegādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti