Uz pieciem vakantajiem amatiem «Rīgas satiksmes» padomē pieteikušies 64 kandidāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uz pieciem vakantajiem amatiem pašvaldības SIA" Rīgas satiksme" padomē pieteikušies 64 kandidāti, informēja personāla atlases kompānijas "Arista Excecutive Search Latvia" pārstāve Krista Kristiāna Briņķe.

Tālākajam atlases procesam kompānija atlasījusi 41 kandidātu, lai veiktu individuālas pārrunas par atbilstību konkursa izvirzītajām prasībām.

Konkursa mērķis ir atrast piecus uzņēmuma padomes locekļus. Mēneša atalgojums padomes locekļiem tiek solīts 1656 līdz 1841 eiro apmērā.

Padomes pienākumi būs apstiprināt vidēja termiņa darbības stratēģiju un kārtējā gada budžetu, ievēlēt valdes priekšsēdētāju un valdes locekļus, kā arī pastāvīgi uzraudzīt, lai kapitālsabiedrības lietas tiktu kārtotas saskaņā ar normatīvo aktu, kapitālsabiedrības statūtu, kapitālsabiedrības dalībnieku sapulces lēmumu prasībām.

Tāpat padomei tiks uzticēts pārstāvēt kapitālsabiedrību tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, izskatīt kapitālsabiedrības gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, apstiprināt darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu, kā arī veikt citus pienākumus.

Prasības pretendentiem ir augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, ne mazāk kā piecu gadu profesionālā darba pieredze vadošā amatā, izpratne par finanšu un risku vadību un iekšējo auditu, kā arī izpratne par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" darbības jomu.

Tāpat kandidātiem jābūt izpratnei par korporatīvās pārvaldības principiem, tai skaitā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) korporatīvās pārvaldības principiem un vadlīnijām, ir vēlama pieredze satiksmes un transporta jomā, kā arī jāatbilst citām izvirzītajām prasībām.

"Rīgas satiksmes" padomes locekļu kandidātu atlasi un novērtēšanu konkursa rezultātā par 32 300 eiro veic personāla atlases kompānija "Arista Excecutive Search Latvia", informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti