Uz ECB padomes sēdi devusies Latvijas Bankas prezidenta vietniece Razmusa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomes sēdi Frankfurtē devusies Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa, portālu LSM.lv informēja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Tā kā Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam noteikts amata pienākumu pildīšanas aizliegums, šī amata pienākumus pilda Latvijas centrālās bankas vadītāja vietniece, kura arī devusies uz ECB padomes sēdi Frankfurtē.

"Kā Latvijas Bankas pārstāve uz ECB padomes regulāro sēdi ir devusies prezidenta vietniece Zoja Razmusa," sacīja Silakalns, norādot, ka bankai nav zināms, vai uz šo sēdi dosies arī Rimšēvičs.

Rimšēvičs otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" teica, ka ir gatavs piedalīties trešdien plānotajā ECB padomes sēdē, ja to ļaus Kurupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Rimšēvičs iepriekš norādīja, ka pēc KNAB piemērotā drošības līdzekļa viņš var atrasties Latvijas Bankas telpās un pildīt "pienākumus, kas ir mazāki, nekā pilni", piemēram, viņš nevar pieņemt lēmumus. Rimšēvičs sacīja, ka var arī atrasties ECB padomē, bet viņam ar izmeklētāju jāsaskaņo izbraukšana no valsts.

KNAB neatbildēja uz jautājumu, vai Rimšēvičs izteicis lūgumu apmeklēt ECB padomes sēdi un vai tas tiks atļauts. Birojs skaidroja: "KNAB nedrīkst sniegt informāciju par kriminālprocesā saņemtajiem iesniegumiem un pieņemtajiem lēmumiem".

KONTEKSTS:

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā - ne mazāk kā 100 000 eiro organizētā grupā. Zināms, ka šajā lietā KNAB aizturēja uzņēmēju Māri Martinsonu. Lietā nefigurē neviena no Latvijā pašlaik strādājošajām kredītiestādēm. Iespējams, lieta saistīta ar «Trasta komercbankas» likvidēšanu.

Rimšēvičs pēc aizturēšanas termiņa beigām pirmdienas, 19. februāra, vakarā atbrīvots no īslaicīgās aizturēšanas izolatora pret 100 000 eiro drošības naudu. Viņam arī noteikts amata pienākumu pildīšanas aizliegums un liegums izbraukt no valsts. Rimšēvičs medijiem paziņoja, ka viņam ir izteikti skaidri "nogalināšanas, nošaušanas draudi”, par ko ir ziņots drošības iestādēm. Rimšēvičs uzskata, ka viņš ir kļuvis par dažu komercbanku koordinēta uzbrukuma mērķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti