Uz Covid-19 ārkārtējās situācijas laiku plāno pagarināt nomas maksas atlaides uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Līdz ārkārtējās situācijas beigām plāno pagarināt nomas maksas atbrīvojums vai samazinājums publiskas personas vai tās kapitālsabiedrību mantas nomniekiem, bet 2021.gada gada pārskatu iesniegšanas termiņu plāno pagarināt par trīs mēnešiem. To paredz otrdien valdībā atbalstītie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas vēl jāskata Saeimai.

Pamatojoties uz valdības pieņemto lēmumu pagarināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju līdz 28. februārim, nepieciešams pagarināt esošos atbalsta mehānismus saistībā ar nomas maksu publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomniekiem, kā arī paredzēt iespēju pagarināt gada pārskatu iesniegšanas termiņu, norādīja Finanšu ministrijā.

Patlaban noteikts, ka valsts un pašvaldību iestādes, kā arī atvasinātas publiskas personas un publisko personu kontrolētas kapitālsabiedrības, brīvostas un speciālās ekonomiskās zonas laikposmā no 2021.gada 11.oktobra līdz 31.decembrim komersantus un citus saimnieciskās darbības veicējus, biedrības un nodibinājumus, kurus ietekmējusi ārkārtējā situācija, atbrīvo no nomas maksas vai samazina nomas maksu, kā arī nepiemēro kavējuma procentus un līgumsodus, ja samaksa tiek kavēta. Tas gan neattiecas uz maksu par patērētajiem pakalpojumiem – elektroenerģiju, siltumenerģiju, ūdensapgādi un citiem īpašuma uzturēšanas pakalpojumiem.

Tāpat tiks pagarināts termiņš gada pārskata par 2021.gadu iesniegšanai, vienādojot to ar iepriekš pagarināto gada pārskatu iesniegšanas termiņu par 2019. un 2020.gadu. Gada pārskatu iesniegšanas termiņš tiks pagarināts par trim mēnešiem.

Tādējādi tie uzņēmumi, kuriem gada pārskata iesniegšanas termiņš ir, piemēram, 30.aprīlis, gada pārskatu varēs iesniegt līdz 2022.gada 31.jūlijam, bet uzņēmumiem, kuri parasti gada pārskatu iesniedz līdz 31.jūlijam, iesniegšanas termiņš tiks pagarināts līdz 2022.gada 31.oktobrim.

Savukārt biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām, kurām gada pārskatu iesniegšanas termiņš ir 31.marts, gada pārskata par 2021.gadu iesniegšanas termiņš tiks pagarināts līdz 2022.gada 30.jūnijam.

Tāpat ar grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā tiks precizētas normas par biedrību un kooperatīvo sabiedrību biedru tiesībām piedalīties un balsot biedru kopsapulcē attālināti.

Valdībā atbalstīties likuma grozījumi vēl jāskata Saeimai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti