Uz amatiem «Latvenergo» valdē konkursā virza tālāk 8 kandidātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Konkursa nominācijas komisija pabeigusi darbu un nolēmusi uz "Latvenergo" valdes locekļu amatiem virzīt tālāk astoņus kandidātus, informēja "Latvenergo".

Nominācijas komisija vairākās kārtās novērtējusi kandidātus, pārliecinoties par to atbilstību izvirzītajām prasībām pēc iesniegtajiem dokumentiem, kompetenču intervijās, mājasdarba prezentācijā un intervijās ar nominācijas komisiju. Komisija uzņēmuma padomei apstiprināšanai amatā izvirzījusi trīs kandidātus uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatam, divus kandidātus valdes locekļa, kurš atbild par ražošanu, amatam un trīs kandidātus valdes locekļa, kurš atbild par komercdarbību, amatam. 

""Latvenergo" ir Baltijas vērtīgākais enerģētikas uzņēmums, kura vadībai nākamajā stratēģijas periodā jāīsteno gan nostiprināšanās reģiona tirgos, gan atbilstoši Eiropas zaļā kursa ietvaram jāizmanto iespēja attīstīt jaunas atjaunīgo resursu ražošanas jaudas. Mēs skrupulozi trīs mēnešu laikā meklējām tādus vadītājus, kam piemīt gan stratēģisks nozares attīstības redzējums, gan komandas darba kapacitāte un spēja veidot radošu atmosfēru psiholoģiski saspringtās situācijās. Nominācijas komisijas pieredze un neatkarība spriedumos mūs ir ļoti pietuvinājusi mērķim," par darbu pastāstīja nominācijas komisijas vadītājs Kaspars Rokens.

Padome izvērtēs nominācijas komisijas ieteikumus, pārliecināsies par kandidātu gatavību uzsākt darbu, kā arī veiks konsultācijas par izvēlēto personu atbilstību pielaidei valsts noslēpumam.

Konkursu "Latvenergo" padome izsludināja 8. februārī. Pašlaik koncerna valdē strādā Guntars Baļčūns un Kaspars Cikmačs, kā arī Arnis Kurgs un Uldis Mucinieks, kuri valdē ievēlēti līdz brīdim, kad padome ievēlēs nominācijas procesā izvērtētos valdes locekļus.

Atbilstoši nominācijas komisijas apstiprinātajam nolikumam kandidātu atlasei uz AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatiem kandidātu atlase notika piecās kārtās. Atklātas pieteikšanās laikā no 8. līdz 28. februārim tika saņemti 48 pieteikumi valdes locekļa (atbildība par komercdarbību) amatam, 20 pieteikumi valdes priekšsēdētāja un 19 pieteikumi valdes locekļa ( atbildība par ražošanu) amatam.

Valdes locekļu kandidātu atlasi un novērtēšanu veica nominācijas komisija: nominācijas komisijas vadītājs Kaspars Rokens, AS "Latvenergo" padomes loceklis, Cilvēkresursu komitejas priekšsēdētājs. Nominācijas komisijas locekļi: Ivars Golsts, AS "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs, Cilvēkresursu komitejas loceklis; Aigars Laizāns, AS "Latvenergo" padomes loceklis, Cilvēkresursu komitejas loceklis; Andris Grafs, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents, vadītājs Latvijā; Edmunds Valantis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs; Dzintra Gasūne, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja; Uldis Biķis, AS "Latvijas Finieris" padomes priekšsēdētājs; Jānis Endziņš, LRTK valdes priekšsēdētājs. Savukārt novērotāji ar padomdevēja tiesībām vērtēšanas procesā – Guntars Baļčūns, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs, kā arī Aivars Āboliņš, LAB "Enerģija" priekšsēdētājs.

"Latvenergo" valdes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai tika piesaistītas personāla atlases kompānijas – SIA "Executive Search Baltics" (Amrop) un SIA "Pedersen & Partners". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti