Dienas ziņas

Pašvaldībās varētu izmitināt vēl 4800 bēgļu

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Ādažos top Skandināvijā lielākā cepumu ražotne

Uz Ādažiem pārceļ cepumu ražotnes no Zviedrijas; plāno 300 darbavietas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Aizverot savas ražotnes Zviedrijā un citviet, pārtikas ražotājs “Orkla Group” visu cepumu un vafeļu ražošanu plāno koncentrēt Latvijā, Ādažos. Tur jau uzcelta Skandināvijā lielākā rūpnīca, kas nākamgad sāks ražot arī Norvēģijā un Zviedrijā iecienītu krekeru, cepumu un vafeļu šķirnes. Rūpnīcā būs 300 darbavietas. Pašlaik aktīvi tiek meklēti darbinieki gan ražošanas cehā, gan loģistikas un citās jomās.

“Orkla Biscuit Production” produktu un attīstības vadītājs Emīls Kozlinskis izstaigā jaunās darba telpas. Viņš kopā ar kolēģiem gudros, ceps un garšos jaunus cepumus.

Emīls Kozlinskis, "Orkla Biscuit Production" produktu un attīstības vadītājs
Emīls Kozlinskis, "Orkla Biscuit Production" produktu un attīstības vadītājs

“Mana pamatmotivācija bija tieši tāda, ka šāda mēroga projekts ir reizi desmit gados, reizi divdesmit gados. Un šī ir Skandināvijā un Baltijā lielākā cepumu ražotne,” norādīja Kozlinskis.

30 tūkstoš kvadrātmetru lielajā rūpnīcā būs 13 ražošanas līnijas. Tāpēc tur, cepumu virtuvē, visu mēra simtos un tonnās. Piemēram, desmit tonnu smags mikseris var sagatavot 700 kilogramus mīklas.

Tajā pašā laikā zonās stingri ievēro alergēnu politiku. “Zonā, kur ir olu brīva zona, mēs ražojam produktus, ko var droši lietot cilvēki ar alerģijām,” uzsvēra uzņēmuma produktu un attīstības vadītājs.

Viņš arī zināja teikt, ka darbinieku mobilitāte mainās un darbs maksimāli tuvu mājām vairs nav izšķirošs. Jauno iespēju dēļ viņš aizgāja no darba uzņēmumā Pūrē. “Komandā man arī ir Ķekavas, Piņķu [iedzīvotāji], attālums ir tikai psiholoģisks moments,” piebilda Kozlinskis.

Kopumā tur būs 300 jaunu darbavietu. Redzot to, kas notiek darba tirgū, daļu sola apmācīt uz vietas, Ādažos.

Pirmie 50 darbinieki jau devušies uz Zviedriju. Viņi apgūst receptes un ražošanu, jo “Orkla” rūpnīcu Skandināvijā slēdz un iekārtas pārved uz Ādažiem.

“Šie cilvēki būs tie, kuri pārnāk atpakaļ uz Latviju. Zināšanu un kompetences saglabāšana ir svarīga, un tas ir mūsu stratēģijas pamats,” sacīja “Orkla Biscuit Production” personāla vadītāja Sandra Zālamane.

Trešdien, 11. maijā, notika svinīgā laika kapsulas iemūrēšana. Ražošanu plāno sākt gada beigās, bet ar pilnu jaudu rūpnīca sāks strādāt nākamgad. Jaunā rūpnīca Ādažos uzcelta blakus “Laimas” šokolādes fabrikai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti