Rīta Panorāma

Telefonintervija ar satiksmes ministru Uldi Auguli

Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Čerņecki

Intervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu

Ušakovs par Rīgas budžetu: Situācija nav traka – tā ir grāmatvedība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs („Saskaņa”) noraida bažas par galvaspilsētas finanšu stāvokli, norādot, ka ievērojamais pašvaldības budžeta deficīta pieaugums ir tikai īslaicīgs, kāds tas parasti ir pavasarī un vasarā un atbilst valsts budžeta deficīta līmenim.

LTV raidījumā „Rīta Panorāma” Ušakovs skaidroja, ka 32,9 miljoni eiro ir tekošais deficīts. Arī pērn tekošais deficīts vienubrīd bija sasniedzis 50 miljonus eiro, savukārt gada beigās tas bija vien 3,8 miljoni eiro.

32,9 miljonu eiro tekošo deficītu, pēc Ušakova sacītā, galvenokārt veido 29 miljonu eiro pagājušā gada ietaupījumi, kas radušies aizkavētu konkursu un citu iemeslu dēļ. Līdz ar to šie 29 miljoni eiro ir pārnesti uz šo gadu.

Viņš arī pauda, ka Rīgas pašvaldības budžeta deficīts pret ieņēmumiem ir 4,2%, savukārt valstij – 3,9%. „Mums ir absolūti viens līmenis ar valsti pēc visiem rādītājiem. (..) Situācija vispār nav traka – tā ir grāmatvedība,” teica Ušakovs.

Ziņots, ka, pieņemot grozījumus Rīgas pašvaldības šī gada budžetā, plānots, ka budžeta deficīts pieaugs no 668 900 uz 32,9 miljoniem eiro, kas ir palielinājums gandrīz 50 reizes. Paredzams, ka piektdien grozījumus skatīs Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Grozījumos budžeta ieņēmumus plānots palielināt par 1,3 miljoniem eiro, bet izdevumus - par 33,6 miljoniem eiro. Līdz ar to būtiski pieaugs arī plānotais budžeta deficīts, kas pērn, pieņemot 2016.gada budžetu, bija mazāks par 700 000 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti