Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ivaru Ījabu

Rīta Panorāma

"Gadumijas koncerts" Nacionālajā teātrī

Intervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu

Ušakovs bažīgs par Krievijas tūristu skaita sarukumu Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas valūtas krīzes dēļ situācija ar kaimiņvalsts tūristiem Rīgā jau tagad kļuvusi sliktāka, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs („Saskaņa”), piebilstot - Rīgai nākamgad nebūs viegli.

Kamēr Krievijā eiro bija 70 rubļi, bija izredzes piesaistīt jaunus tūristus, kuri, piemēram, nevar aizbraukt uz Parīzi, bet svētkus vēlas pavadīt ārpus valsts. Savukārt tagad, rubļa vērtībai krītot vēl vairāk, parādās lielas bažas par Krievijas tūristiem Rīgā, atzina Ušakovs.

Viņš pastāstīja, ka Maskavā par brīvu izvietoti Rīgas reklāmas plakāti, taču esot grūti prognozēt, vai tas spēs līdzēt situācijai.

Tikmēr preču stendi „Rižskij Dvorik” eost jau pazuduši no Maskavas veikaliem, jo, pēc Ušakova teiktā, tos nevar uzturēt ar šprotēm un bulciņām vien.

Taujāts par to, vai vizīte Maskavā laikā, kad Eiropas attiecības ar Krieviju kļuvušas vēsākas, ir piemērota, Rīgas mērs norādīja – pirms tam viņam bijusi ilga saruna Ārlietu ministrijā, kurā viņš skaidroja vizītes mērķus. Viņa ieskatā, ir būtiski saglabāt dialoga iespēju ar Krieviju, jo krīze kādreiz beigsies un būs jāatgriežas pie normālām attiecībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti