Ungārijā protestē pret nodokļu reformu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Plašus protestus Ungārijā izraisījusi negaidīta nodokļu reforma. Tā visvairāk ietekmēs mazos uzņēmumus un pašnodarbinātos.

Ungārijas parlaments paātrinātā procedūrā atbalstīja valdības priekšlikumu reformēt vienkāršoto nodokļu shēmu personām, kuru gada ienākumi nepārsniedz apmēram 29 tūkstošus eiro. Iepriekš bijušais modelis ļāva mazo uzņēmumu īpašniekiem mēnesī maksāt tikai 120 vai 60 eiro, kā arī nelielus divus citus nodokļus.

Valdība uzskata, ka šādā veidā valsts budžetam negodīgi atņemti līdz pat 7,4 miljardiem eiro gadā, un pēc reformas šīs sistēmas izmantotāji varēs saņemt ienākumus tikai no privātpersonām.  

Tikmēr Ungārijas Centrālās statistikas biroja dati liecina, ka pērn šādā veidā nodokļus maksāja 450 tūkstoši uzņēmēju, tai skaitā juristi, privātskolotāji, frizieri, dizaineri, žurnālisti. Tāpēc neizbrīna, ka pēc likuma apstiprināšanas Budapeštas un divu citu pilsētu ielās izgāja tūkstošiem demonstrantu. Galvaspilsētā akcijas dalībnieki bloķēja vairākas ielas un tiltus. Viņi sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka šī shēma bijusi vienīgais veids, kā izdzīvot. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti