Labrīt

Arvien vairāk novadu izšķiras par savas pašvaldības policijas izveidi

Labrīt

Par Trampa un Putina tikšanos Helsinkos

Ukraiņu uzņēmēju grupa grib netālu no Tukuma celt olu rūpnīcu

Ukraiņu uzņēmēji Tukumā vēlas būvēt olu ražotni, ieguldot 50 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ukraiņu uzņēmēji  plāno grandiozu olu rūpnīcu 11 kilometrus no Tukuma, Jaunsātu karjerā uz pašvaldības zemes, Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" stāstīja "Neatkarīgo Tukuma Ziņu" redaktore Ivonna Plaude. Iepriekš uzņēmēji interesējušies arī par vietu Valkā.

Tukuma novada dome parakstījusi nodomu vienošanos ar SIA "Gallusman" par olu ražotnes izveidi. Uzņēmēji ieplānojuši rūpnīcā turēt 3 miljonus vistu un sola vairāk nekā 100 darbavietas. 

Plaude stāstīja, ka bažas ir par uzņēmēju vēlmi iegūt zemi savā īpašumā. Pirmkārt, to piecu gadu laikā nevarot izdarīt, jo zeme nav ierakstīta Zemesgrāmatā. Otrkārt, Jaunsātu karjers esot populāra atpūtas vieta Tukuma iedzīvotājiem.

Plaude stāstīja, ka, visticamāk, būs nepieciešams arī pašvaldības ieguldījums, noasfaltējot piebraucamo ceļu. Valsts finansējumu, visticamāk, nesniegs, jo uz ceļa nav pietiekami intensīvas satiksmes. Tādējādi pašvaldībai vajadzētu meklēt 4 miljonus eiro šim nolūkam.

KONTEKSTS:

Ukrainas investoru uzņēmums “OvoStar” iepriekš bija plānojis olu ražošanas cehu būvēt Valkas novadā. Izrādījās, ka sākotnēji piemeklētā vieta uz pašvaldības zemes rūpnīcai tomēr neder, jo līdz ar vēju nepatīkama smaka būtu traucējusi vietējiem iedzīvotajiem. Ņemot vērā prasības pēc attīstītas infrastruktūras, putnu fermai tika piemeklēta cita vieta novadā, uz valsts zemes. Pret to kategoriski iebilst zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS)).

Pilsēta vērsās Saeimā, lai tā pieņemtu speciālo likumu valsts meža zemes atsavināšanai Valkas novada teritorijā.

Valkas jautājumu apsprieda koalīcija, bet premjers Māris Kučinskis (ZZS) pauda, ka nezina, vai šobrīd parlamentā kāds būtu gatavs strādāt pie likuma izmaiņām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti