Rīta Panorāma

Latvijā top mozaīka Ukrainas atbalstam

Rīta Panorāma

Lielā daļā Eiropas karstuma vilnis

Intervija ar Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Genādiju Čižikovu

Ukrainas uzņēmēju pārstāvis: Valstī attieksme pret korupciju mainās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Līdz ar Krievijas sākto karu Ukrainā mainās arī attieksme pret korupciju, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētājs Genādijs Čižikovs.

Taujāts par korupcijas problēmām Ukrainā, Čižikovs pauda, ka biznesam nepatīk korupcija un šāds skatījums ir gan Ukrainas prezidentam, gan valdībai. “Tas ir ienaidnieks, kuru mēs uzvarēsim. Sākumā uzvarēsim ārējo ienaidnieku frontē, bet arī šim iekšējam ienaidniekam nevajadzētu būt tuvākajos gados,” sacīja Čižikovs.

Viņaprāt, līdz ar Krievijas sākto karu un Ukrainas centieniem virzībā uz Eiropas Savienību valstī attieksme pret korupciju mainās.

“Biežā komunikācijā ar Ukrainas biznesu es dzirdu: tā kā bija agrāk, tā nebūs. Ja tagad bizness palīdz armijai, armijā arī dienē, aizsargā savā valstī, tad tagad tas palīdz nesamierināties ar to, kas ir bijis,” sacīja Čižikovs.

Tāpat valsts amatpersonas apzinoties cīņas ar korupciju nozīmi tajā, lai starptautiskie partneri uzticētos Ukrainai.

2021. gadā korupcijas uztveres indeksā Ukraina ierindojās 122. vietā, iegūstot vien 32 no 100 punktiem.

Tā kā Ukrainas atjaunošanai Eiropas Savienībā top Ukrainas rekonstrukcijas plāns ar apjomīgu atbalstu, tiekot domāts arī par kontroli, lai līdzekļi tiktu sekmīgi izmantoti, tostarp reformām un ekonomikas zaļo un digitālo transformāciju, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks par ekonomiku un tirdzniecību Valdis Dombrovskis (“Jaunā Vienotība”).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti