Ukrainas izcelsmes olu produktā konstatē salmonellas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vienā uz robežas ņemtā Ukrainas izcelsmes olu produkta "Olu dzeltenuma pulveris Ovomix P6002" paraugā konstatētas salmonellas, apstiprina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) saņemtie laboratorisko izmeklējumu rezultāti.

Paraugs noņemts, īstenojot pastiprinātas Ukrainas izcelsmes olu produktu pārbaudes uz robežas. Uzņēmums piesārņotā produkta partiju izplatīt nedrīkst, informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

Pastiprinātās kontroles laikā  uz robežas šogad laboratoriski izmeklēti 444 Ukrainas izcelsmes olu un olu produktu paraugi, no kuriem 155 paraugi izmeklēti uz salmonellām un 289 paraugi uz  zāļu atliekvielām.

Līdz šim šogad salmonellas konstatētas vienā Ukrainas izcelsmes olu produkta "Olu kultenis mix Premium OVOMIX L2101" paraugā, par ko ziņojām augustā.

Olu produktu veids, kurā ir konstatēts salmonellas piesārņojums, arī turpmāk uz robežas tiks kontrolēts pastiprināti, atgādināja PVD.

KONTEKSTS:

Latvijas olu ražotāji 2019. gada maijā vērsās pie PVD un citām iestādēm, aicinot veikt pārbaudes no Ukrainas ievestajām olām. Viņi uzskata, ka var sākties masveida saslimšana ar salmonelozi. PVD bažas noraidīja, savukārt ukraiņu uzņēmējs to uzskata par nomelnošanu un vērsies tiesībsargājošajās iestādēs.

Savukārt 2019. gada augustā ZM aicināja Eiropas Komisiju (EK) stingrāk uzraudzīt Ukrainas olu ražotājus, lai pasargātu Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājus no salmonellas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti