Ukrainas ekonomika pirmajā ceturksnī sarukusi par 15,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ukrainas ekonomika šī gada pirmajā ceturksnī samazinājusies par 15,1%, ņemot vērā Krievijas iebrukuma negatīvo ietekmi, liecina valsts statistikas biroja apkopotā informācija.

Pēc Krievijas īstenotā uzbrukuma Ukrainai neskaitāmi uzņēmumi valstī bijuši spiesti apturēt vai būtiski samazināt ražošanu.

Starptautiskais Valūtas fonds prognozē, ka Ukrainas iekšzemes kopprodukts šogad samazināsies par 35%, bet valsts finanšu ministrs Serhijs Marčenko maija vidū prognozēja, ka šis kritums var sasniegt pat 45%-50%.

Tikmēr gada inflācija Ukrainā maijā pieaugusi līdz 18%, salīdzinot ar 16,4% aprīlī.

Ukrainas centrālā banka brīdinājusi, ka inflācija līdz gada beigām var sasniegt 20%.

KONTEKSTS: 

24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Putins apgalvoja, ka NATO gatavojas izmantot Ukrainu kā placdarmu agresijai pret Krieviju, lai gan šiem apgalvojumiem nebija nekādu pierādījumu. Ukraina uzskata, ka Putina patiesais mērķis ir iznīcināt Ukrainas valstiskumu un pakļaut šo teritoriju Maskavas kontrolei.

Krievijas agresija pret Ukrainu izraisījusi vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas. Daudzi rietumvalstu uzņēmumi nolēmuši aiziet no Krievijas tirgus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti