Ukrainas bēgļiem Latvijā būs tiesības uz ienākuma nodokļa atvieglojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā būs tiesības piemērot ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamo minimumu 250 eiro apmērā mēnesī, paredz Saeimas veiktie grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā.

Ukrainas civiliedzīvotājam būs tiesības arī piemērot IIN atvieglojumu par apgādībā esošu nepilngadīgu bērnu, kas uzturas Latvijā.

Atvieglojumu piemēros vienam no nepilngadīgā bērna vecākiem vai ārkārtas aizbildnim iedzīvotāju ienākuma nodokli reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā apmērā.

Neapliekamo minimumu un atvieglojumu par bērnu piemēros darba devējs.

Darba devējs varēs saņemt Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par to, vai konkrētajam darbiniekam, kas ir Ukrainas civiliedzīvotājs, pie šī darba devēja ir tiesības piemērot neapliekamo minimumu un atvieglojumu par bērnu. Šāda izziņa būs pielīdzināma algas nodokļa grāmatiņai.

KONTEKSTS:

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, kas sācies 24. februārī, Ukrainu pametuši vairāk nekā 6 miljoni cilvēku.

Pēc oficiālajiem datiem Latvijā uzņemti vairāk nekā 26 000 Ukrainas civiliedzīvotāju, galvenokārt sievietes un bērni. Latvijas valdībā gatavojas Latvijā uzņemt ap 40 000 Ukrainas civiliedzīvotāju, ieskaitot līdz šim uzņemtos. Rezervēti kopumā 116,28 miljoni eiro dažādiem atbalsta pasākumiem, tostarp kompensācijām tiem, kas dos pajumti bēgļiem.

Ukrainas bēgļiem Latvijā arī piešķirtas tiesības strādāt, taču atšķirībā no Latvijas rezidentiem Ukrainas bēgļiem nodokļi jāmaksā no pirmā eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti