Ukrainai jāīsteno papildu reformas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Starptautiskais Valūtas fonds paziņojis, ka piešķirs jaunu aizdevuma programmas maksājumu Ukrainai tikai pēc tam, kad parlaments būs apstiprinājis novilcināto pensiju sistēmas reformu un zemes privatizācijas likumprojektu.  

Fonds pirms diviem gadiem Ukrainai piešķīra aizdevumu programmu vairāk nekā 15 miljardu eiro apmērā, lai palīdzētu valstij atgūties no krīzes, ko izraisījis militārais konflikts valsts austrumos.

Konflikta dēļ Ukrainas ekonomika divu gadu laikā saruka par 17%. Fonds prognozē, ka Ukraina spēs sasniegt ilgtspējīgu izaugsmi, ja tā samazinās izdevumus, ko tērē pensijām. Tāpat Ukrainu nomoka korupcija, un starptautiskie aizdevēji vēlas redzēt valsts progresu cīņā ar to.

Ukrainas valdība, aktīvisti un vairākas amatpersonas ir teikušas, ka tiesu sistēma strādā kā korupcijas aizsargs. Tāpēc nepieciešams turpināt arī tiesībsargājošo iestāžu reformas.

Valūtas fonds Ukrainu brīdinājis jau iepriekš par iespēju palikt bez aizdevuma. Valsts līdz šim saņēmusi vien miljardu dolāru no četrarpus miljardiem, ko tā cerējusi šogad saņemt.

Tomēr Eiropas Savienības lēmums piešķirt bezvīzu režīmu Ukrainai norāda, ka valsts sper soļus pareizajā virzienā. Kopumā Starptautiskais Valūtas fonds Ukrainai izmaksājis vairāk nekā 8 miljardus dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti