Ukraina un SVF interneta konferencē apspriedīs aizdevumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ukrainas un Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvji sestdien rīko interneta konferenci, lai sazinātos par iespējamu aizdevumu. Ar interneta starpniecību aizdevējus uzrunās Ukrainas finanšu ministrs, lai skaidrotu, kādi ir valsts plāni īstenot reformas naudas saņemšanai. 

Ukrainu, kura piedzīvo pamatīgu ekonomikas lejupslīdi, negatīvi ietekmē arī ieilgstošais konflikts ar Krieviju.

Starptautiskais Valūtas fonds jau vairākkārt ir brīdinājis, ka Ukrainu drīzākajā laikā var piemeklēt bankrots, ja valsts nesaņems palīdzību no malas. Tagad tas ir gatavs valstij aizdot vairāk nekā 17 miljardu dolāru.  Eiropas Savienība jau ir piedāvājusi valstij piešķirt  kopumā 1,8 miljardu eiro.

Iepriekš plānots, ka pirmos līdzekļus piešķirs jau līdz gada vidum, un tie līdz Ukrainai nonāks trīs kārtās, kurā katrā būtu 600 miljonu eiro. Taču Ukrainai, lai saņemtu šo naudu, nāksies pildīt nosacījumus, kas nozīmē, ka tai būs jāveic virkne strukturālu reformu un arī jāuzlabo valsts pārvalde.

Arī Starptautiskais Valūtas fonds, kurš gatavs palīdzēt ar naudu, tagad no Ukrainas puses vēlas saņemt apliecinājumus un redzējumu par valstī plānotajām reformām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti