Rīta Panorāma

Norvēģijā atklāts jaunais Nacionālais mākslas muzejs

Rīta Panorāma

RTU top pilsētu viedais apgaismojums

Ukrainā plāno par 40 procentiem mazāku graudu ražu

Ukrainā paredz par 40% mazāku graudu ražu šogad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Krievijas agresijas dēļ Ukrainā šogad iegūs par 40% mazāku graudaugu ražu nekā pagājušajā gadā. Vienlaikus turpinās jaunu pārtikas produktu eksporta ceļu meklējumi.

Polijas radio, atsaucoties uz Ukrainas lauksaimniecības ministra vietnieku Tarasu Visocki, ziņo, ka šogad Ukrainā plāno novākt apmēram 65 miljonus tonnu labības.

Tā galvenais iemesls ir ceturtās daļas aramzemes zaudēšana, jo šīs platības atrodas Krievijas okupētajās teritorijās. Karadarbības dēļ apgrūtināta lauksaimniecības produktu loģistika un eksports.

Patlaban Ukraina pa sauszemes ceļiem un no upju ostām mēnesī eksportē līdz 1,8 miljoniem tonnu produkcijas. Salīdzinājumam - martā apjoms bija tikai 350 tūkstoši tonnu. Tomēr arī ar pašreizējām jaudām nav iespējams eksportēt visu plānoto ražu.

Tikmēr Lietuvā ieradies jau piektais izmēģinājuma vilciens no Ukrainas, kas atvedis apmēram 1300 tonnas kukurūzas. Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmumu grupa ziņo, ka sastāvi cauri Polijai brauc līdz Šeštoku dzelzceļa stacijai pie Lietuvas robežas, kur konteineri tiek pārkrauti uz lielākam sliežu platumam paredzētām platformām un tālāk nogādāti Klaipēdas ostā.

KONTEKSTS:

Ukraina un Krievija ir nozīmīgas graudu eksportētājas, tāpēc tām ir izšķiroša loma globālajā pārtikas apgādē.

Pēdējo nedēļu laikā starptautiskā sabiedrība aicinājusi Krieviju atļaut Ukrainas graudu eksportu. Pašlaik eksports nav iespējams, jo Krievijas karaflote bloķē Ukrainas Melnās jūras ostas.

Ukraina apsūdzējusi Krieviju šantāžā un mudinājusi Rietumus neatcelt sankcijas, kamēr Krievija turpina karu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti