Dienas ziņas

Aug pieprasījums pēc bioloģiskās kartupeļu cietes

Dienas ziņas

Bauskas Valsts ģimnāzijā remontdarbi atkal pārtraukti

Ugunsgrēks uzņēmumā "Kurzemes granulas"

Ugunsgrēks piemeklē Latvijas lielāko granulu ražotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdienas, 7.septembra, agrā rītā Ventspilī uzņēmuma "Kurzemes granulas" teritorijā, kas ir viens no lielākajiem granulu ražotājiem Latvijā, aizdegās vairāk nekā 20 metru augsta šķeldas kaudze.  Lai gan degšanas teritorija bija salīdzinoši neliela - 30 kvadrātmetri, ugunsgrēka dzēšana turpinājās visu dienu. Granulu ražotne ir paaugstinātas bīstamības objekts, tāpēc darbos iesaistītas vairākas tehnikas vienības, bet rezultāts gruzdošas šķeldas dzēšanā nav paredzams.

Ziņu par Kustes dambī esošā uzņēmuma "Kurzemes granulas" teritorijā izcēlušos ugunsgrēku Ventspils ugunsdzēsēji saņēma minūti pirms sešiem rītā. Teritorijā dega šķeldas  kaudze, kas atrodas betonētā laukumā, tomēr šķeldas gruzdēšana ir neparedzama un grūti nodzēšama. „Šī te šķelda ir jāizārda, jānorok visa tā degošā frakcija, kas ir jāizlīdzina, jāsalej. Un tikai tad mēs šo ugunsgrēku varam likvidēt,” skaidro Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis.

Kā norādīja VUGD komandieris, ugunsgrēks jāvērtē kā nopietns, jo granulu ražotne  ir paaugstinātas bīstamības objekts. Tādēļ uz notikuma vietu devās trīs autocisternas no Ventspils pilsētas un viena no Piltenes. Kad liesmas bija apdzēstas, turpmākajos glābšanas darbos iesaistījās arī uzņēmuma tehnika. 

Visas dienas garumā turpinājās ugunsgrēka likvidēšana. Kopīgiem spēkiem vairāk nekā 40 metru plato un 20 metru augsto šķeldas kaudzi vajadzēja norakt, rūpīgi izārdīt un aplaistīt ar ūdeni, lai novērstu jebkādu gruzdēšanu.

Pašlaik gan ir grūti prognozēt, cik ilgi varētu turpināties dzēšanas darbi. Ugunsgrēka iemeslus izmeklēs Valsts policija. „Var izskatīt vairākas versijas - to pašu pašaizdegšanos. Tā kā kaudze tika norakta,  tad var būt arī cilvēku vainas dēļ. Nu, tur ir jāskatās, tagad konkrēti pateikt ir grūti,” saka Raukaitis.

"Kurzemes granulas" ir lielākais Latvijas granulu ražošanas uzņēmums. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Viesturs Grīnbergs telefonsarunā skaidroja, ka, viņaprāt,  šķeldas kaudzē notikusi pašaizdegšanās un izmeklēšana ir lieka.

Uzņēmums nav cietis arī lielus zaudējumus, un darbs granulu ražotnē turpinājās paralēli dzēšanas darbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti