Dienas ziņas

Protestos pie Baltā nama atgādina par karu Ukrainā

Dienas ziņas

Lauksaimniecības komisārs: "Risku pārtikas drošībai nav"

Miljardieris Masks nopērk "Twitter" un sola izmaiņas

Miljardieris Masks par 44 miljardiem dolāru pērk sociālo tīklu «Twitter»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mikroblogošanas platforma "Twitter" pirmdien apstiprināja, ka kompānija par 44 miljardiem dolāru tiek pārdota ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājam Īlonam Maskam.

Masks iepriekš paziņoja, ka viņš šim iecerētajam darījumam ir nodrošinājis finansējumu 46,5 miljardu dolāru apmērā.

Masks aprīļa sākumā bija atklājis, ka kopš janvāra beigām nopircis 9,2% "Twitter" akciju. Atlikušās akcijas viņš piedāvājis iegādāties par 54,20 dolāriem par akciju. Līdz ar to viņš uzņēmumu novērtējis par 43 miljardiem dolāru.

“Vārda brīvība ir funkcionējošas demokrātijas pamats, bet tviteris – kā digitāls tirgus laukums, kurā apspriež cilvēcei svarīgas lietas.” Tā, paziņojot par šo darījumu, tviterī ierakstīja jaunais īpašnieks.

Lai gan lietotāju skaita ziņā "Twitter" krietni atpaliek no tādām platformām kā "Facebook", "YouTube", "Instagram" vai "TikTok", tieši šī vietne tiek uzskatīta par ietekmīgāko, kur viedokļus pauž politiskie līderi un  amatpersonas un kur viens ieraksts spēj ietekmēt notikumus un lēmumus.

Masks izteicies, ka aktīvi cīnīsies pret viltus profiliem un ļaus lielāku vārda brīvību, raisot bažas, ka "Twitter" kļūs par naida un propagandas vietu, liekot patērētājiem pašiem cīnīties pret vardarbību un dezinformāciju. Nekomentējot konkrēto darījumu, uz sociālo tīklu milzīgo nozīmi sabiedrības viedokļa ietekmēšanā atkārtoti norādījis Baltais nams.

"Neatkarīgi no tā, kam pieder vai kurš vada "Twitter", ASV prezidents jau sen ir noraizējies par sociālo mediju platformu lielo spēku, par viņu varu pār mūsu ikdienas dzīvi.

Platformām jānes atbildība par kaitējumu, ko tās rada un prezidents atbalsta radikālas reformas, lai sasniegtu šādu mērķi," teica Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki.

Iepriekšējais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš aktīvi komunicēja tviterī no sava privātā konta, tika bloķēts par ierakstiem laikā, kad Kapitolijā notika viņa atbalstītāju sarīkoti grautiņi. Šis lēmums raisīja  plašas diskusijas un sociālais tīkls saņēma daudzus pārmetumus par nekonsekventu attieksmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti